İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH'dan Kosova'da eğitime destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Kosova'nın başkenti Priştine'deki Hasan Priştina Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğrenci ve öğretim üyeleri tarafından kullanılan iki sınıf ve iki odayı restore etti.
Balkanlar, Kosova 20.10.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, Balkanlar’daki mağdur ülkelere yardımını sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, Kosova’da Hasan Priştina Üniversitesi’ne destek vererek öğrenci ve öğretim üyeleri tarafından kullanılan iki sınıf ve iki odayı restore etti. İHH, ayrıca bölüme sandalye, masa, kitaplık ve kitap yardımında bulundu.

Açılış vesilesiyle Filoloji Fakültesinde düzenlenen törene, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, Priştine Üniversitesi ile Türk Dili ve Edebiyat bölümü yetkilileri, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

whatsapp-image-2017-10-20-at-17.12.48-1.jpeg

“STK’lar Balkanları unutmamalı”

Atalay, burada yaptığı konuşmada, İHH olarak Filoloji Fakültesinin ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını kaydederek, bundan sonra da ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Son yıllarda işsizliğin artmasıyla Balkanlar'dan Avrupa'ya göçün yaşandığını hatırlatan Atalay, sivil toplum örgütlerine Balkanları unutmamaları, özellikle de eğitime yönelik projelerin desteklenmesi doğrultusunda çağrıda bulundu. Atalay, şöyle konuştu:

"Balkanları önemsiyoruz. Bizim tarihimizde özel bir yeri var, bu bölgede yaşayan soydaşlarımız, akrabalarımız ve dindaş kardeşlerimiz var. Afrika'nın belki su kuyularına, gıdaya ihtiyacı var ama Balkanlar'ın en önemli ihtiyacı sağlık ve eğitim malzemeleri. Bu alandaki yardımlar çok daha önemli."

whatsapp-image-2017-10-20-at-17.12.48.jpeg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025