İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Kosova'da eğitime destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Kosova'nın başkenti Priştine'deki Hasan Priştina Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğrenci ve öğretim üyeleri tarafından kullanılan iki sınıf ve iki odayı restore etti.
Balkanlar, Kosova 20.10.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, Balkanlar’daki mağdur ülkelere yardımını sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, Kosova’da Hasan Priştina Üniversitesi’ne destek vererek öğrenci ve öğretim üyeleri tarafından kullanılan iki sınıf ve iki odayı restore etti. İHH, ayrıca bölüme sandalye, masa, kitaplık ve kitap yardımında bulundu.

Açılış vesilesiyle Filoloji Fakültesinde düzenlenen törene, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, Priştine Üniversitesi ile Türk Dili ve Edebiyat bölümü yetkilileri, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

whatsapp-image-2017-10-20-at-17.12.48-1.jpeg

“STK’lar Balkanları unutmamalı”

Atalay, burada yaptığı konuşmada, İHH olarak Filoloji Fakültesinin ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını kaydederek, bundan sonra da ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Son yıllarda işsizliğin artmasıyla Balkanlar'dan Avrupa'ya göçün yaşandığını hatırlatan Atalay, sivil toplum örgütlerine Balkanları unutmamaları, özellikle de eğitime yönelik projelerin desteklenmesi doğrultusunda çağrıda bulundu. Atalay, şöyle konuştu:

"Balkanları önemsiyoruz. Bizim tarihimizde özel bir yeri var, bu bölgede yaşayan soydaşlarımız, akrabalarımız ve dindaş kardeşlerimiz var. Afrika'nın belki su kuyularına, gıdaya ihtiyacı var ama Balkanlar'ın en önemli ihtiyacı sağlık ve eğitim malzemeleri. Bu alandaki yardımlar çok daha önemli."

whatsapp-image-2017-10-20-at-17.12.48.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024