İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Kosova’ya kitap desteği
Kosova İlahiyat Fakültesinin hazırladığı 4 ders kitabı İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından basılarak üniversiteye hediye edildi.
Balkanlar, Kosova 23.10.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, Balkanlar’daki mağdur ülkelere her anlamda yardımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, Kosova İlahiyat Fakültesi profesörleri tarafından hazırlanan 4 ayrı ders kitabını yüksek lisans ve doktora programında kullanılmak üzere bastırdı ve üniversiteye hediye etti.

Kitapların fakültenin konferans salonunda öğrenciler ve hocaların katıldığı bir programla tanıtımı yapıldı. Tanıtımlar, kitapların yazarları tarafından gerçekleştirildi.

3.jpg

“İHH olarak Kosova’yı önemsiyoruz”

Açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Asoc. Dr. Fahrush Rexhepi yaptı. Daha sonra da kürsüye İHH İnsani Yardım Vakfı Avrupa – Amerika Masası Koordinatörü Mariglen Shehi çıktı. Mariglen Shehi, İHH’nın yıllardır Kosova’ya önem vererek burada onlarca proje gerçekleştirdiğini belirtti. İHH hakkında da ayrıca bilgi veren Shehi, kitap basımı projesinin de kendileri açısından oldukça anlamlı olduğunu söyledi.

2.jpg

4 kitap basıldı

Basılan dört kitabın isimleri ve yazarları ise şu şekilde:

-Peygamberimizin Hadislerin Gölgesinde - Prof. Ascs. Dr. Musa Vila

-Müslüman Azınlıkları Fıkhı - Dr. Shefqet Krasniqi

-Önde Gelen Tefsir Bilimleri - Ahmet Adiloviç

-İslam’da Sünnetin Konumu -  Prof. Ascs. Dr. Sulejman Osmani

1.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024