İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Libya'ya 6 konteynerlik insani yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Libya'daki çatışmalarda yerlerinden edilen ailelere destek için 6 konteynerlik yardımda bulundu.
Libya 20.11.2020

Libya’nın Misrata ve Ebu Gureyn bölgelerinde İHH tarafından bin 500 aileye gıda kolisi, bin 200 aileye hijyen paketi, bin 119 adet battaniye, bin 500 kişilik elbise-ayakkabı ve 78 tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdi.

d.jpg

Giyim, gıda, temizlik malzemesi ile maske ve dezenfektan gibi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri için gerekli hijyen paketlerinin yanı sıra tekerlekli sandalye ve battaniye gibi temel ihtiyaç maddelerini içeren 6 konteynerlik yardımların, yerel sivil toplum kuruluşlarıyla koordinasyonlu şekilde çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilen binlerce aileye ulaştırıldı.

c.jpg

İHH’dan Libya’ya hayır çarşısı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Libya'nın Misrata şehrinde, ülkedeki iç savaşta yerinden edilen ailelere giyim desteği için "Hayır Çarşısı" açtı.

İHH Libya Koordinatörü Taner Altun yaptığı açıklamada, ilk aşamada Misrata kentinde giyim yardımları için Libya Kızılayı Misrata Şubesi koordinasyonunda "Hayır Çarşısı" açtıklarını kaydetti.

e.jpg

Ülkenin orta kesimlerindeki Ebu Gureyn kentinde bulunan mülteci kampında yaşayan ailelere de yardım ulaştırdıklarını ifade eden Altun, kalan yardımların da ülkenin doğu bölgeleri dahil diğer şehirlerinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyledi.

Altun ayrıca, İHH olarak, başkent Trablus ile Misrata kentlerinde yerli STK ve kurumlarla bir dizi görüşmeler yaptıklarını ve önümüzdeki dönemde çeşitli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek için ortak çalışmalar planladıklarını aktardı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024