İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Mescid-i Aksa yürüyüşü
İsrail’in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto için İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde dün Tünel'den Galatasaray Lisesi'ne yürüyüş düzenlendi.
06.11.2014

İsrail’in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto için İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde dün Tünel'den Galatasaray Lisesi'ne yürüyüş düzenlendi.

Taksim Tünel önünde toplanan binlerce kişi, "Filistin Halkı yalnız değildir", "İstanbul'dan Aksa'ya bin selam, direnişe devam", "Katil İsrail hesap verecek" sloganları atarak Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü.



İHH Başkanı Bülent Yıldırım burada yaptığı konuşmada, İsrail'in Kur'an-ı Kerim'i yere attığını ve Mescid-i Aksa'ya girdiğini, içinde bombalar patlattığını söyledi. Hz. Muhammed'in üç kutsal mescitten biri dediği Mescid-i Aksa'ya saldırıldığını dile getiren Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Suçlu İsrail'dir, suçlu Müslüman derneklerin başkanlarıdır, tahtlarında oturanlardır, saraylarında oturanlardır, paraya para demeyenlerdir, hala İsrail Konsolosunu gönderemeyenlerdir. Suçlu cemaatlerdir, STK'lardır, bir araya gelemeyen İslam devletlerinin liderleridir, camilerde bir araya geliyorsanız Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için de bir araya gelin. Herkes İsrail'e küfrediyor ama kimse kendine bakmıyor. Müslüman liderler yataklarınızdan kalkın, koltuklarınızdan kalkın, meydanları doldurun, bakın neler değişiyor, bakın Mescid-i Aksa nasıl kurtuluyor. Kendinize gelin, silkelenin, İslam birliğini oluşturun"

"Biz siyonistlere karşıyız"

Yahudilere değil siyonistlere karşı olduklarını çünkü şu an İsrail'in içinde birçok Yahudinin Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı için ayağa kalktığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"İsrail şunu çok iyi bilsin; Mescid-i Aksa'ya girmeye devam ederseniz, bu milletin hepsi oraya savaşmaya gider. Bir zamanlar Arap-İsrail savaşında, İsrail kazanınca bu halkın bir kısmı İsrail yanında yer alarak alkış tuttu, şimdi anketlerde yüzde 86 oranında İsrail'e nefret çıkıyor Türkiye'den."



"Mescid-i Aksa'ya girip Kur'an-ı Kerim'leri parçaladılar"

Son bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail, Müslümanlar için kutsal mekanda bir başka skandala imza attı. Mescid-i Aksa'nın içerisine giren 100 kadar İsrail askeri cami avlusunu savaş alanına çevirdi. İsrail askerlerinin, Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahalesi üzerine 27 kişi yaralandı.

Aksa içinde bulunan Kıble Camii'ne sığınan Müslümanları kovalayan İsrail askerleri, Kıble Camii'ni içerisinde postallarıyla gezerek, göstericileri tartakladı, bu esnada cami içerisindeki Kur'an-ı Kerimlerin etrafa saçıldığı görüldü.



Olayın ardından İsrail yönetimi Aksa'ya giriş çıkışları saat 08.00 ila 10.00 arasında kapattı.

İsrail'in geçtiğimiz günlerde 1967 yılından bu yana ilk kez Mescid-i Aksa'ya girişleri gün boyu kapatarak Aksa'nın İbrahim Camisi gibi Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesi için kamuoyu hazırladığı belirtiliyor.

İsrail yönetimi şu sıralarda Mescid-i Aksa'nın bölünmesi için parlamentoda çalışmalar yaptığı, bu tür uygulamalarla Müslümanların nabzını ölçtüğü dile getiriliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024