İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Mısır'daki gelişmeler hakkında dünyaya çağrı
3 Temmuz Askeri Darbesini barışçıl gösterilerle protesto eden Mısır halkı, 27 Haziran 2013 gecesi Mısır ordusunun saldırısına uğramış ve meydan bir anda katliam alanına dönüşmüştür.
Mısır 27.07.2013

Rabia Al Adeviyye meydanında toplanan milyonlarca sivil insan Mısır güvenlik güçleri tarafından meydanın girişinde saldırıya uğramış, saldırıda sivil halka karşı gerçek mermi kullanılmıştır. Saldırı sırasında güvenlik güçleri sivillere yönelik tamamen öldürme amaçlı ateş açmıştır. Saldırının akabinde verilen bilgilere göre 200’ün üzerinde ölü, 4500’ün üzerinde yaralı bulunmaktadır. Yaralılar için yeterli tıbbi müdahale sağlanamamaktadır. Ölü sayısı her geçen saat daha da artmaktadır.

Diğer taraftan, içlerinde kadınların ve çocukların da bulunduğu bir grup sivil saldırılardan kaçarak el-Kaid İbrahim Camisi’ne sığınmıştır. Etrafı “Baltacılar” tarafından sarılan camide mahsur kalan siviller hayati tehlike altında kurtarılmayı beklemektedir.

Mısır’daki Rabia Al Adeviyye Meydanı’nın yanı sıra, çok sayıda sivilin toplandığı diğer meydanlara yönelik de askeri cunta rejimi tarafından daha büyük bir katliamın gerçekleştirileceği korkusu duyulmaktadır.

Başta temel uluslararası anlaşmalar olmak üzere, tüm hukuki normlar, insan hakları ve özgürlükleri tüm dünyanın gözleri önünde General Sisi ve askeri rejim yetkilileri tarafından ihlal edilmiş, insanlığa karşı suç işlenmiştir.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak özgür iradenin, seçme ve seçilme hakkının ve insan haklarının pervasızca ihlal edildiği bu gelişmeleri derin bir endişe içinde izlemekte ve tüm dünyanın yaşananlara karşı harekete geçmesi çağrısında bulunmaktayız.

Uluslararası yetkili mercileri, yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarını, dini liderleri, insanlık ailesine mensup tüm vicdan sahibi kişileri ve dünyayı;

- Mısır’da yaşanan katliamların durdurulması için acilen gerekli adımları atmaya,

- Meydanlara yönelik gerçekleştirilmesi kuvvetle muhtemel askeri operasyonları engellenmeye çağırıyoruz.


F.Bülent Yıldırım
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024