İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan öğrencilere kırtasiye yardımı projesi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemeleri yardımı yapıldı.
Türkiye 23.09.2014

TOKAT
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü birimlerinden Gençlik Merkezi ile İHH İnsani Yardım Vakfı Tokat Şubesi işbirliği içerisinde Gençlerin İyilik Ağacı projesi kapsamında “İYİLİK KERVANI DEVAM EDİYOR” sloganı ile İlköğretim Haftası etkinleri yapıldı. İl Müdürü Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Tarun, Gençlik Merkezi Liderleri, gönüllü gençler ve ailelerin katılımları ile Tokat Keşlik Köyü İlkokulunda öğrenim gören 52 ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye malzemeleri yardımı yapıldı.
Gençlik Merkezi ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan kırtasiye malzemeleri, İl Müdürü Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Tarun ve öğretmenler tarafından, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtımları yapıldı. İçleri kırtasiye malzemeleri ile dolu olan okul çantalarını alan gençlerin gözlerindeki mutluluk ve yüzlerindeki tebessüm görülmeye değerdi.

ERZİNCAN
2014-2015 eğitimi-öğretim yılının başlaması ile birlikte İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Erzincan’da 100 yetim çocuğa kırtasiye yardımı yapıldı.İHH tarafından yürütülen çalışma ile ihtiyaçlı ve yetim 100 öğrenciye kırtasiye desteğinde bulunuldu.
İHH İnsani Yardım Vakfı Erzincan Temsilcisi Alaatin Önal, "İçerisinde defter, kalem, silgi, kalem tıraş, kalem kutusu, boya çeşitleri vb. eğitim malzemelerinin bulunduğu, bedeli 50 TL olan kırtasiye setleri, yardımseverlerin bağışlarıyla bu yıl da yetim öğrencilere ulaştırılmaya başlandı. Bu çerçevede Erzincan’da da yetim çocuklar için kırtasiye malzemeleri dağıtımları yapıldı. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Erzincan’da 100 yetim çocuğa kırtasiye yardımı yapıldı.” dedi.

BİTLİS
Öğrencilere yönelik eğitim yardımlarına bu yıl da devam eden İHH, yardımlar kapsamında Bitlis il ve ilçelerinde 400 öğrenciye içerisinde eğitim ve kırtasiye malzemesi bulunan yardım paketleri dağıttı.
Çocuklarının eğitim dönemine eksiksiz girmeleri için ise ailelerin alışveriş yerlerinde bu hazırlığı tamamlama telaşında olduğu belirten İHH Bitlis Temsilcisi Muzaffer Taşcan, İHH olarak kendilerinin ise yardıma muhtaç ve yetim öğrencilere yönelik kırtasiye yardımında bulunduklarını belirtti.
Başta ülkemizde ve dünyanın birçok coğrafyasında bu heyecanı yaşayamadan ders zilinin çalmasını bekleyen on binlerce yetim çocuk olduğuna vurgu yapan Taşcan, “Okulların açılmasıyla birlikte yetimler çeşitli eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi için hayırseverlerin yolunu gözlüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken yetim çocuklarımız için her yıl olduğu gibi bu eğitim dönemi öncesinde de kırtasiye yardımı gerçekleştiriyor. İçerisinde okul çantası, defter, kalem, silgi, kalem tıraş, kalem kutusu, boya çeşitleri, cetvel seti ve beslenme çantası gibi eğitim malzemelerinin bulunduğu bedeli 50 TL olan kırtasiye setleri yardım severlerin bağışlarıyla bu yıl da yetim öğrencilere ulaştırıyoruz.

AMASYA
İHH Amasya Temsilciliği okulların açılış haftasında Yetim ve Yardıma muhtaç olan çocuklara kırtasiye
yardımında bulundu.
Proje kapsamında 50 adet kırtasiye yardım paketleri il, ilçe ve köylerinde tespit edilen yetim ve muhtaç çocuklara elden teslim edildi.

İHH Amasya Temsilcisi Salih Benli, "İHH İnsani Yardım Vakfı eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken yetim çocuklarımız için her yıl olduğu gibi bu eğitim dönemi öncesinde de kırtasiye yardımı gerçekleştiriyor. İçerisinde defter, kalem, silgi, kalem tıraş, kalem kutusu, boya çeşitleri, cetvel seti vb. eğitim malzemelerinin bulunduğu kırtasiye setleri yardım severlerin bağışlarıyla bu yıl da yetim öğrencilere ulaştırılıyor” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024