İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH’dan selin vurduğu Arakan’a acil yardım
İHH, aşırı yağış ve selin vurduğu Myanmar'da acil yardım çalışması başlattı.
Arakan 10.08.2015

Myanmar, son yıllarının en kötü sel felaketiyle mücadele ediyor. Üç haftadır etkili olan şiddetli yağışlar ve selin bir milyon kişi etkilediği, ölenlerin sayısının ise 100’ü aştığı belirtiliyor.

Özellikle ülkenin fakir kesimlerini vuran felakette birçok kişi sular altında kalmış evlerinde mahsur durumda, çaresizce yardım bekliyor.

Sellerden en fazla etkilenen Arakan eyaletinde yaklaşık 50 kişinin öldüğü bildirilirken aynı zamanda Komen kasırgasının da etkili olduğu eyalette yüzlerce evin yıkıldığı, binlerce kişinin tahliye edildiği öğrenildi. Eyaletteki derme çatma kamplarda yaşayan yaklaşık 140 bin Arakanlı Müslüman, şiddetli yağmurlar ve sellerden en çok etkilenenler arasında yer alıyor.

İHH ekibi Arakan’da

Yaşanan felaketin ardından acil yardım çalışması başlatan İHH, selden en çok etkilenen Arakan’a 3 kişilik ekip gönderdi.

Öncelikle bölgedeki kampları ziyaret eden İHH ekibi, Katar RAF, Katar AID ve Al-Imdaat kurumlarının desteğiyle iki mülteci kampında çadır ve gıda yardımı gerçekleştirdi. Ohn Taw Gyi Kampında 450 aileye çadır ve 400 aileye gıda yardımında bulunulurken Nget Chaung Kampında 304 aileye gıda yardımları ulaştırıldı.

Sel sularının karayolları, demiryolları ve köprülere ağır hasar vermesi nedeniyle bölgede bazı bölgelere ulaşılamıyor.


 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Bedevi ailelere yardım ulaştırdı
İHH, Bedevi ailelere yardım ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Süveyda ilinde çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden bedevi ailelere gıda, su ve acil yardım paketleri dağıttı.
21.07.2025
Türkiye ormanları için yangınlarda çalışan Tunuslu öğrenci yaralandı
Türkiye ormanları için yangınlarda çalışan Tunuslu öğrenci yaralandı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri, Türkiye’nin çeşitli illerinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına 396 personelle destek verdi. Hatay’da devam eden çalışmalar esnasında Kayseri İHH Arama Kurtarma Ekibi’nden Tunuslu gönüllü Bilal Abbas yaralandı. İHH Arama Kurtarma Ekipleri, Türkiye’nin çeşitli illerinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına 396 personelle destek verdi. Hatay’da devam eden çalışmalar esnasında Kayseri İHH Arama Kurtarma Ekibi’nden Tunuslu gönüllü Bilal Abbas yaralandı.
Hatay, İzmir
12.07.2025
İHH'nın 2'nci İyilik Gemisi Sudan’a uğurlandı
İHH'nın 2'nci İyilik Gemisi Sudan’a uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın öncülüğünde hazırlanan 110 konteynerlik İyilik Gemisi Mersin Limanı'ndan, Sudan'a doğru yola çıktı. Vakfın hazırlamış olduğu 2'inci İyilik Gemisi bin 605 tonluk insani yardım malzemesi barındırıyor.
Mersin
26.04.2025