İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Şırnak ve Batman’da Ezidilere yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Şırnak'ın Silopi İlçesi ile Batman’daki iki köyde kampta kalan Ezidi ailelere, gıda, giysi ve battaniye yardımında bulundu.
Irak, Türkiye 21.08.2014

[videoGaleri-507]ŞIRNAK’TA 50 AİLEYE YARDIM

İHH İnsan Yardım Vakfı ekipleri ilk olarak Silopi Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda 50 Ezidi (500 kişi) aile için hazırlanan yardımların dağıtımını yapıldı. Daha önce ilçe genelinde tespiti yapılan aileler, İHH çalışanları tarafından yaşadıkları yerden alınarak spor salonuna getirildi. Burada ihtiyaçlarına göre istedikleri yardım malzemesini alan Ezidiler, daha sonra kaldıkları yere malzemeleri ile birlikte tekrar araçla bırakılıyor. Mağaza usulü sergilenen malzemelerden Ezidi aileler, kapalı spor salonunda reyonlara ayrılan bölümlerden kendilerine lazım olan giysileri kendileri seçerek aldı.



BATMAN’DA 30 AİLEYE YARDIM

Ekipler daha sonra Batman’ın Üçkuyu köyünde 21 (200 kişi) Yolveren köyünde ise 9 (100 kişi) aileye gıda, giysi ve battaniye yardımı yaptı. İHH heyeti ayrıca ailelerle tek tek görüşerek ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Yardımlar içerisinde yazlık ve kışlık giyimin yanı sıra ayakkabı, iç giyim, battaniye, gıda yardımı gibi ihtiyaç malzemeleri bulunuyor.




NASIL YARDIM EDEBİLİRSİNİZ?

Iraklı mültecilere yardımda bulunmak isteyenler vakıf genel merkezi, il temsilcilikleri, online bağış ve vakfın banka hesap numaralarından bağış yapabilir, ayrıca cep telefonlarından Irak yazıp 3072’ye SMS atarak da 5 TL bağışlayabilir.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024