İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Somali’ye acil yardım uçağı
Doğu Afrika’da sürmekte olan ölümcül kuraklığın sıkıntılarını hafifletmek için her yolu deneyen İHH İnsani Yardım Vakfı, son olarak ilaç ve gıda maddelerinin bulunduğu bir kargo uçağını bölgeye gönder
Somali 01.08.2011

Dünyanın en yoksul ülkesi Somali başta olmak üzere Afrika'da milyonlarca insan açlık kriziyle karşı karşıya. On binlerce Somalili kuraklığın getirdiği açlık ve susuzluktan kaçmak için yürüyerek Kenya ve Etiyopya'daki mülteci kamplarına ulaşmaya çalışıyor. Afrika Boynuzu’nda yardımlarını sürdüren vakfımız, bölgedeki durumun daha da kötüye gitmesi nedeniyle içerisinde 40 tonluk acil yardım malzemesinin bulunduğu kargo uçağı hazırlıyor.

40 TONLUK ACİL YARDIM UÇAĞI HAZIRLANIYOR

Daha önce, Kenya sınırında bulunan Dadaab kampı başta olmak üzere Somali’nin içinde bulunan kamplarda da yardım malzemesi dağıtan ekiplerimiz, durumun ciddiyeti nedeniyle yardımların artırılması çağrısında bulunmuştu. İHH İnsani Yardım Vakfı, içerisinde bebek maması, pirinç, şeker yağ vb. temel gıda maddeleri ve bir miktar tıbbi malzemenin bulunduğu 40 tonluk acil yardım uçağını Çarşamba günü Somali’ye uğurlayacak.

İHH YARDIM SEFERBERLİĞİ İLAN ETTİ

İHH Acil Yardım ekipleri, açlık karşısında hayata tutunmaya çalışan insanların bulunduğu Somali ve Kenya’daki kamplara acil gıda yardımında bulunuyor. Somali kamplarında ilk etapta 45 bin kişiye gıda malzemesi dağıtan ekiplerimiz, hastalarla özel olarak ilgilenirken yollarda yardım bekleyen insanların imdadına koşuyor. Mübarek Ramazan ayı içerisinde vakfımız, bütün duyarlı vatandaşlarımızı bu yardım seferberliğine destek olmaya çağırıyor. 

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024