İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Sri Lanka'da Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı adı son günlerde fanatik Budist rahiplerin camilere, müslümanların ev ve iş yerlerine saldırması ile gündeme gelen ada ülkesi Sri Lanka'da Ramazan öncesi kumanya dağıtımına başladı.
SriLanka 27.06.2014

İHH ekipleri ilk olarak, Sri lanka'nın Mawanella bölgesindeki İHH tarafından yapılan İzmit Ensar Zihinsel ve Fiziksel Engelli Çocuklar Eğitim Merkezi'nde dağıtım gerçekleştirdi.



Bu okulda eğitim gören engelli öğrencilerin ailelerine kumanya paketi veren ekibimiz daha sonra El Hikma yetimhanesinde kalan yetimlerin ailelerine kumanya dağıtımı yaptı.



Ekibimiz ilk gün 30’u engelli öğrenci, 45’i yetim olmak üzere 75 adet gıda paketi dağıtımı yaptı.

600 YETİM AİLEYE KUMANYA

Sonraki gün İHH’nın Sri Lanka genelinde bakımını üstlendiği yaklaşık 600 yetim aileye kumanya dağıtımı yapıldı. Ekibimiz ayrıca çocuklara şeker, çikolata ve balon dağıttı. Vakfımızın yapımını üstlendiği yetim evlerini ziyaret eden ekibimiz buralarda kumanya ve para yardımı yaptı. Son olarak vakfımızın partner kuruluşa almış olduğu yardım aracının anahtarı küçük bir törenle teslim edildi. Ardından ekibimiz yetimlerle küçük bir deneme turuna çıktı.

Buradaki yetimler ve müslümanlar, İHH ve Türkiye’ye selam ve dualarını gönderdiler.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024