İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Sri Lanka'da Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı adı son günlerde fanatik Budist rahiplerin camilere, müslümanların ev ve iş yerlerine saldırması ile gündeme gelen ada ülkesi Sri Lanka'da Ramazan öncesi kumanya dağıtımına başladı.
SriLanka 27.06.2014

İHH ekipleri ilk olarak, Sri lanka'nın Mawanella bölgesindeki İHH tarafından yapılan İzmit Ensar Zihinsel ve Fiziksel Engelli Çocuklar Eğitim Merkezi'nde dağıtım gerçekleştirdi.



Bu okulda eğitim gören engelli öğrencilerin ailelerine kumanya paketi veren ekibimiz daha sonra El Hikma yetimhanesinde kalan yetimlerin ailelerine kumanya dağıtımı yaptı.



Ekibimiz ilk gün 30’u engelli öğrenci, 45’i yetim olmak üzere 75 adet gıda paketi dağıtımı yaptı.

600 YETİM AİLEYE KUMANYA

Sonraki gün İHH’nın Sri Lanka genelinde bakımını üstlendiği yaklaşık 600 yetim aileye kumanya dağıtımı yapıldı. Ekibimiz ayrıca çocuklara şeker, çikolata ve balon dağıttı. Vakfımızın yapımını üstlendiği yetim evlerini ziyaret eden ekibimiz buralarda kumanya ve para yardımı yaptı. Son olarak vakfımızın partner kuruluşa almış olduğu yardım aracının anahtarı küçük bir törenle teslim edildi. Ardından ekibimiz yetimlerle küçük bir deneme turuna çıktı.

Buradaki yetimler ve müslümanlar, İHH ve Türkiye’ye selam ve dualarını gönderdiler.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’ye 2 bin 460 hisse kurbanlık
Suriye’ye 2 bin 460 hisse kurbanlık
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde 2 bin 460 hisse kurbanlık kesimi yaparak, etlerini savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.
16.06.2024
Tarladan çadır kentlere ilk mahsul heyecanı
Tarladan çadır kentlere ilk mahsul heyecanı
Şam Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yerli tohum üzerinde yapılan çalışmalar sonrası seralarda yetiştirilen tarım ürünleri ilk mahsulünü verdi.
11.06.2024
İdlib’teki kamplara dayanıklı ekmek yardımı
İdlib’teki kamplara dayanıklı ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki kamplarda yaşayan ailelere, Bingöl İHH tarafından gönderilen 185 bin paket dayanıklı ekmek dağıtıldı.
31.05.2024