İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Suriye'deki engellilere destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki kamplarda ve hasta bakım evlerinde yaşayan bedensel engellilere tekerlekli sandalye dağıttı.
Suriye 22.08.2017

Savaşın 7’inci yılına girilecek olan Suriye’de halk katliamlara ve yoksulluğa maruz bırakılıyor. Saldırılarda yaş ve cinsiyet ayrımının yapılmadığı Suriye'de 550 bin insan yaşamını yitirirken binlerce insan da sakat kaldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ise kamplarda zor şartlar altında yaşayan Suriyeli sığınmacılara destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda İHH, son olarak Azez ve Cerablus’ta bulunan kamplar ile Irşef, Dabık ve çevre bölgelerde belirlenen 80 engelli Suriyeliye tekerlekli sandalye dağıttı.

319a0050.jpg

10 bin engelli tespit edildi

İHH’nın Suriye'deki kamplarından sorumlu Enes Uçmaz, Suriye’de yaşanan savaştan dolayı sınır bölgelerine sığınan 150 bin Suriyeli ailenin vakfın gerçekleştirmiş olduğu projelerle hayata tutunduğunu belirtti.

Yaklaşık 10 bin engellinin tespit edildiği kamplarda, maddi imkânsızlıklardan dolayı zorluk yaşayan engellilerin hayata katılımlarının sağlandığını aktaran Uçmaz, “Son olarak belirlediğimiz, savaştan önce ve savaş sırasında engelli konumuna düşen 80 kişiye tekerlekli sandalyelerini ulaştırdık. Bilindiği üzere kamplarda hayat herkes için zor ama engelli insanlar için daha zor. Biz de bu insanların sosyal hayata daha fazla adapte olmalarını sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

319a0172.jpg

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024