İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’deki öğrencilere lunapark etkinliği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin İdlib kırsalındaki okullarda öğrenim gören 360 öğrenci için lunapark etkinliği düzenledi.
Suriye 21.09.2022

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nca, Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki okullarda öğrenim gören öğrencilerin yeni eğitim yılına mutlu bir şekilde başlaması amacıyla lunapark etkinliği düzenlendi.

İdlib kırsalındaki Dana kasabasında 360 öğrencinin katılımıyla bir lunaparkta organize edilen etkinlik kapsamında çocuklar dönme dolap, çarpışan araba, gondol, zincirli uçan sandalye ve uçak gibi çeşitli oyuncaklarla doyasıya eğlendi.

Etkinlik kapsamında öğrencilere tavuk döner, ayran, dondurma ve pamuk şeker de ikram edildi.

img_3412.jpg

"Suriye'de okullar açtık"

İHH Suriye Çalışmaları Eğitim Birimi Sorumlusu Abdullah Tahiroğlu, yaptığı açıklamada, öğrencilerin yeni yıla motivasyon içerisinde başlamaları için düzenlenen etkinliğin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Tahiroğlu, savaşın neden olduğu eğitim yoksunluğunun yürütülen çalışmalar sayesinde giderek azaldığını belirterek, ‘‘Suriye’nin birçok yerinde açmış olduğumuz okullarımızda gerçek yeri okul sıraları olan çocukları kazanmaya çalışıyoruz. En büyük gayemiz bu çocukların geleceğe umutla bakan ve topluma faydalı insanlar olarak yetişmeleridir.’’ dedi.

img_3427.jpg

İHH, Suriye’de mevcut krizin başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde gıda, barınma, sağlık ve eğitim çalışmaları yürütüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Balkanlar'da tespit edilen yaklaşık 16 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.
19.03.2024
Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi Nevşehir’de gerçekleştirildi
Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi Nevşehir’de gerçekleştirildi
İHH’nın düzenlediği “Diriliş Buluşmaları”nın 11’ncisi, Filistin gündemiyle Nevşehir’de düzenlendi. Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki program, yoğun bir katılımla gerçekleşti.
09.03.2024
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri İHH tarafından, Filistin gündemiyle Yetim Dayanışma Gecesi Programı düzenlendi. Programda katılımcılara hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze ile ilgili herkesin sorumlulukları olduğunu belirterek, Mart ayı sonunda Gazze'ye destek için gemilerle yola çıkmaya hazırlandıklarını ifade etti.
Yetim
04.03.2024