İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Tanzanyalı yetimlere destek
İHH İnsanı Yardım Vakfı 2010 yılı itibariyle başladığı yetim sponsorluk projesiyle Tanzanyalı yetimlerin yüzünü güldürüyor.
Afrika, Tanzanya 16.12.2017

Dünya üzerinde savaş ve doğal afetlerle, yoksulluklarla sarsılan coğrafyaların çocukları, zorlu hayat koşulları içerisinde Türkiyeli hayırseverlerin destekleriyle hayatlarında olumlu değişiklikler yaşıyorlar. Dünyada 90 bine yakın yetimi sürekli destek kapsamına alarak dünyanın en ücra köşelerine kadar hayrın ulaştırılmasına aracılık eden İHH, Tanzanyalı yetimlere de ayrıca umut oluyor.

Türkiye’den bağışçıların destekleriyle Zanzibar, Arousha, Pemba ve Darusselam’da toplam 876 yetim çocuk düzenli olarak destekleniyor. Yetim çocuklar, Şehit Faruk Aktaş Eğitim Merkezi ve üniversitelerde eğitimlerine devam ediyor.

Bölgeye giden İHH ekibi, yetim çocuklarının ödemelerinin yapıldığı dağıtım programlarına katıldı. Dağıtım programını organize eden üniversite öğrencileri yetimler, yurt dışında yüksek lisans yapmak istediklerini dile getirdi.

dscn6557.jpg

“Bana sizler gibi sahip çıkan olmadı”

Pemba adasındaki programa katılan bölge yetkilisi Abeid Juma, yetimlere hitaben yaptığı konuşmada, “Ben de sizler gibi yetim büyüdüm. Babamı kaybettiğimde 4 yaşındaydım. Ve bana sizler gibi sahip çıkan olmadı” dedi. Juma, şunları söyledi:

“Çok zorlu bir çocukluk dönemi geçirdim. Lakin hayallerimi kaybetmedim. O yüzden sizleri çok iyi anlıyorum. Ve uzak mesafelerden sizleri destekleyen bu güzel insanlardan duanızı eksik etmeyin. Türkiye’den sizleri destekleyen güzel insanların da bu çocuklarımızın ellerini bırakmamalarını temenni ediyorum. Bizler de her zaman sizin yanınızda olacağız.”

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

img_8113.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024