İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Tunuslu yetimlere yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Tunus'ta 100'ü aşkın yetime yardımda bulundu.
Afrika, Tunus 09.04.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı, Tunus'ta 100'ü aşkın yetime yardımda bulundu.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında Tunus'ta bulunan İHH ekibi, Tunuslu 60 yoksul aileye de gıda yardımı yaptı. Yetim çocuklara balon ve çeşitli hediyeler dağıtan yardım gönüllüleri, çalınan müzikler eşliğinde çocuklarla dans etti, oyun oynadı.

İHH ekibinden Mehmet Ergin, partner kuruluşları Tunus Hayriye Cemiyeti'yle, "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında özellikle yetimlere yönelik yardım organizasyonu yürüttüklerini belirtti.

Yetim ailelerini kalkındırma projeleri

Yetim Dayanışma Günleri’nde çeşitli projeler hayata geçirdiklerini kaydeden Ergin, yetim ailelerini kalkındırma projeleri kapsamında 6 aileye 6 adet dikiş makinesi, 5 adet koyun dağıttıklarını ve bakkal dükkanı açtıklarını söyledi. Ergin ayrıca 100 aileye de gıda paketi ile kurban eti dağıttıklarını sözlerine ekledi.

Tunus Hayır Cemiyeti Yetkilisi Sami bin Yusuf da “Yetim Ayı”nda düzenledikleri yardım organizasyonuyla yetim çocukları ve ailelerini sevindirerek, gelecek konusunda onlara umut vermek istediklerini aktardı.
İHH ekibi son olarak Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Mehmet Çelik’i ziyaret etti.

İHH her yıl Şubat, Mart ve Nisan aylarında “Yetim Dayanışma Günleri” adıyla dünyanın 41 ülkesinde yetimler için programlar düzenliyor.

Arap ülkelerinde de her yıl nisan ayı yardım kuruluşları ve hayır cemiyetleri tarafından "Yetim Ayı" olarak kutlanılarak, yoksul ve yetim çocuklara maddi ve manevi destek veriliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, her yıl düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) etkinlikleri kapsamında yurt içinde ve yurt dışında yetimlere ve ailelerine yönelik çeşitli programlar, gelir desteği amaçlayan projeler ve yardım faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak, Muş İHH tarafından ekonomik imkânları kısıtlı yetim 4 genç kıza çeyiz desteği sağlandı.
12.05.2023
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, deprem bölgelerinde yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, bugüne kadar 7 bin 341 arama kurtarma ve acil yardım görevlisi ile çalışmalarda bulundu ve depremden etkilenen milyonlarca kişiye destek oldu.
03.05.2023
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılından bu yana kuraklığın yoğun bir şekilde devam ettiği Somali’de yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, çalışmaları kapsamında son olarak, ülkenin 10 şehrinde 38 bin 601 aileye 75’er kilo un dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan yaklaşık 232 bin kişi faydalandı.
26.04.2023