İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Uganda’da yeni katarakt ameliyatları
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın en çok üzerinde durduğu projelerden biri olan katarakt ameliyatları Uganda’da da devam ediyor. Proje kapsamında ilk etapta tespit edilen 500 kişinin ameliyatlarına başlandı.
Afrika, Uganda 05.12.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın en çok üzerinde durduğu projelerden biri olan katarakt ameliyatları Uganda’da da devam ediyor. Proje kapsamında ilk etapta tespit edilen 500 kişinin ameliyatlarına başlandı.

İHH’nın Uganda’nın başkenti Kampala’daki ‘’Kibuli Muslim Hospital’’ ile yaptığı anlaşma doğrultusunda, bölgedeki maddi durumu yetersiz olan katarakt hastalarına ücretsiz ameliyatlar yapılmaya başlandı.
İHH ekiplerince Kampala’da yapılan göz muayenesiyle ilk etapta tespit edilen 500 kişinin “Kibuli Muslim Hospitalde” ameliyatları yapılıyor .

Katarakt Projesi

İHH şu ana kadar Togo, Benin, Gana, Çad, Uganda, Tanzanya, Sierra Leone, Nijer,Nijerya, Sudan, Etiyopya, Somali ve Uganda’da yaklaşık 700 bin saha taraması, 300 bin muayene ve 84 bin 500 ameliyat gerçekleştirdi.

Katarakt nedir ?

Tüm dünyada daha çok yaşlılarda görülen bir hastalık olarak bilinen katarakt, göz içindeki lensin saydamlığını kaybederek bulanık bir görünüm alması durumudur ve tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olmaktadır.

Afrika’da sıcak hava, beslenme ve iklim koşulları sebebiyle pek çok insan genç yaşta katarakt olarak görme yeteneğini yitirmektedir. Göz doktorlarının ve tedavi imkânlarının yetersizliği de buna eklenince özellikle kırsal kesimlerde birçok hasta, ameliyat olamadan karanlığa mahkûm yaşamaktadır. Katarakt tedavisi cerrahidir; ameliyat dışında herhangi bir tedavi şekli yoktur.

Projeye destek vermek isteyen bağışçılarımız 200 TL bağışta bulunarak bir kişinin ameliyat masraflarını karşılayabilir ve o kişinin yeniden görmesine destek olabilir. İsteyen bağışçılarımız daha düşük bağışlar yaparak katarakt fonuna destek de olabilirler.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için 160 bin fidan dikti
İHH yetimler için 160 bin fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında 22 ilde 160 bin fidan dikildi.
16.05.2025
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan ve içerisinde 1605 ton ağırlığında 110 konteynerlik yardım malzemesi bulunan "2. İyilik Gemisi" Port Sudan Limanı'na ulaştı.
04.05.2025