İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Yemen’e X-Ray cihazı
8 aydır yönetim karşıtı gösterilere sahne olan Yemen'de, ordunun göstericileri bastırmak için başlattığı operasyon sürüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı acil yardım çalışmaları çerçevesinde Yemen’de buluna
Yemen 21.09.2011

Ortadoğu'da, Umman Denizi, Aden Körfezi ve Kızıldeniz kıyısında, Umman'ın batısında Suudi Arabistan'ın güneyinde yer alan Yemen’in nüfusunun çoğunluğunu Müslümanlar oluşturuyor. Yemen’de devam eden iç savaş nedeniyle siyasi istikrarsızlık ve sosyal alanda büyük sıkıntılar baş gösteriyor.

Yemen'in başkenti Sana'da güvenlik güçleriyle hükümet karşıtları arasındaki çatışmalar şiddetini artırıyor. Güvenlik güçlerinin tüm müdahalelerine rağmen Yemenli muhalifler Değişim Meydanı’nı terk etmiyor. Gösteride yaralananlar ise meydana yakın yerde kurulan sağlık merkezinde tedavi ediliyor. Ancak sağlık merkezinde acil müdahaleler için gerekli tıbbi altyapı eksikliği yaşanıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın sağlık merkezine yapmış olduğu X-Ray röntgen cihazı yardımı yaralıların daha hızlı tedavi edilebilmesi için önemli bir ihtiyacı görmüş oldu.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, bir aylık süreç içerisinde 7 bin 21 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile depremden etkilenen illerde faaliyet gösterdi. Vakıf; gıda, barınma, giyecek gibi birçok alanda milyonlarca insana destek ulaştırdı. İHH depremin yaşandığı 10 ildeki yardım çalışmalarına devam ediyor.
09.03.2023
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Sefire-i Alem Derneği öncülüğünde 19 farklı ülkeden 50’yi aşkın öğrenci depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Öğrenciler, dernek binasında kurulan atölyelerde İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kermesinde satılması için sarma ve mantı hazırladı. Ürünlerin satışından elde edilen gelir Kahramanmaraş’ta kurulması planlanan konteyner mahallesinde kullanılacak. Öğrenciler tarafından ayrıca, çocuklar için oyuncak kampanyası başlatılırken, deprem bölgesine gönderilmek üzere toka ve çeşitli giyecekler de dikildi.
18.02.2023
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’ya gönderilen mobil aşevi İstanbul’dan yola çıktı. Aşevinin günde 30 bin kişiye yemek dağıtması planlandı. Ayrıca İHH’nın geçtiğimiz haftalarda Ukrayna’ya gönderdiği 3 TIR dolusu yardım malzemesi de savaş mağdurlarına ulaştırıldı.
Ukrayna
27.01.2023