İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Yemenli 5 bin aileye gıda yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yemen'de yaklaşık bir hafta önce başlattığı gıda yardımı programı kapsamında, ülke genelinde 5 bin aileye gıda ulaştırdı.
Yemen 27.03.2017

Mevcut iç karışıklık ve siyasi istikrasızlık sebebiyle Yemen’de devam eden ekonomik ve sosyal yapı, hayatları olumsuz etkiliyor. Kamu kurumları, aylardır vatandaşlara yeterli hizmeti ulaştıramıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ise ciddi insani krizlerin yaşandığı Yemen’de 5 bin aileye gıda ulaştırdı.

Hükümete bağlı Yemen Yüksek Yardım Komitesi Başkan Yardımcısı Cemal Belfakih, Türkiye'nin ülkesine sunduğu destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, söz konusu yardımların, farklı insani yardım alanlarını kapsadığını söyledi.

2.jpg

Yardımlar 2 yıldır devam ediyor

İHH Ortadoğu Masasında görevli Umut Bilgin de insani yardımların Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında destek olan tüm kesimlere teşekkürlerini ileterek, "Yemen'de Husilerin ele geçirdiği bazı bölgelerde, 20 Mart ila 3 Nisan tarihleri arasında, 5 bin kişilik gıda yardımlarımız kapsamında yardımlarımızı tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Yaklaşık bir haftadır yürütülen çalışmalar kapsamında, gıda malzemelerinin yer aldığı bin 250 yardım kolisinin Sana, Zamar, İbb, Dali, Aden illerinin genel sekreterliklerine ulaştırıldığını ifade eden Bilgin, dağıtım işleminin önümüzdeki günlerde Taiz, Sana, Hadramevt, Marib ve Cevf'te devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bilgin, Türk hükümetinin ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlara gösterdiği ihtimam çerçevesinde Yemen'de yaklaşık 2 yıldır büyük ölçüde yardım yapıldığına işaret ederek, gıdanın yanı sıra sağlık ve eğitim alanında da yardımlar yapılmasının planlandığını, Toplumsal Islah ve Hayır Derneği gibi Yemenli kurumların hazırladığı raporlar ile ihtiyaç talebine göre ilaç ve çocuklar için gerekli malzemeler ulaştırılmaya çalışılacağını kaydetti.

3.jpg

“İHH, insani sorumluluğu dile getiriyor”

Yardım dağıtım faaliyetlerine katılan Yemen'deki Toplumsal Islah ve Hayır Derneği Genel Sekreteri Muhammed Bayaşut ise İHH başta olmak üzere Türk yardım kurumlarının iç savaştan etkilenen bölgeler öncelikli olacak şekilde Yemen halkına destek verdiğini vurguladı.

İHH'nın yardımlarının, sığınmacılar ve iç savaştan zarar görenlere yönelik olduğunu belirten Bayaşut, "İHH ve diğer yardım kuruluşları, Yemen'in zor günlerinde insani sorumluluğunu yerine getiriyor" ifadesini kullandı.

4.jpg

Yemen’de son durum

Yıllardır siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, ülke genelinde farklı bölgelerde devam ediyor. BM verilerine göre, Yemen nüfusunun üçte ikisini oluşturan 18 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024