İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Yolanda Tayfunu Belgeseli
Filipinler’de meydana gelen Haiyan adıyla bilinen, halk arasında yolanda olarak adlandırılan tayfununun ardından insanların hayatta kalma mücadelesi İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından belgesel haline getirildi.
26.06.2014

Filipinler’de meydana gelen Haiyan adıyla bilinen, halk arasında yolanda olarak adlandırılan tayfununun ardından insanların hayatta kalma mücadelesi İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından belgesel haline getirildi.[videoGaleri-472]Filipinler’in Tacloban şehrinde 10 Kasım 2013 tarihinde meydana gelen tayfun felaketinin ardından on binlerce kişi hayatını kaybetti ve birçok insan da halen kayıp. Tayfunun geride bıraktığıysa yıkılmış evler, karaya sürüklenmiş gemiler ve yakınlarını kaybetmiş birçok insan.

Felaketin ardından İHH İnsani Yardım Vakfı, acil yardım ekibiyle birlikte bölgeye ulaşıp gereken yardımı en hızlı şekilde bölgelere ulaştırırken prodüksiyon ekibi de felaketin ardından insanların hayatta kalma mücadelesini konu alan “Yolanda” adlı bir belgesel film çekti.

Tacloban’da çekilen belgeselde felaketin ardından hayatta kalmayı başaran Jerry Bituin’in hikayesi konu ediliyor. Jerry bütün bu felaketin ardından yakın akrabalarını ve evini/yuvasını kaybetmesine rağmen umudunu kaybetmediğini hayattan vazgeçmediğini belgeselde bizlere hissettiriyor. Hatta Jerry ile yapılan röportajda “Sonucuna katlanamayacak olsaydık böyle bir felaketi Allah bize vermezdi” diyerek felaketin ardından sorulacak bütün sorulara cevap niteliğinde bir cümle kuruyor. Aslında bu cümle bile bize belgesel hakkında birçok şeyi açıklıyor.

Yapımcılığını İHH İnsani Yardım Vakfı, yönetmenliğini ise Emre Karapınar’ın üstlendiği 17 dakikalık film Türkçe altyazı ile izleyicilere sunuluyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024