İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH-Katar işbirliğiyle Türkmenlere 8 TIR yardım
İHH ve Katar Raf yardım kuruluşlarının, Irak’taki yardıma muhtaç Türkmenlere ulaştırılmak üzere hazırladığı 8 TIR’lık yardım konvoyu Kilis’ten yola çıktı.
30.01.2015

İHH ve Katar Raf yardım kuruluşlarının, Irak’taki yardıma muhtaç Türkmenlere ulaştırılmak üzere hazırladığı 8 TIR’lık yardım konvoyu Kilis’ten yola çıktı.

İHH İnsan Yardım Vakfına ait Kilis’teki lojistik merkezinden uğurlanan 8 TIR’lık konvoy için bir de tören düzenlendi.

Törende konuşan Katar Raf Yardım Kuruluşu Başkanı Ayed Al Qahtani, Suriye dışında da müslümanların zulüm altında olduğunu ve bu zulme uğrayan insanlara da yardım gönderilmesi gerektiğini düşündüklerini dile getirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç da “Irak’ta zor şartlar altında yaşamaya çalışan insanlara yardım ulaştırmak için bugün 8 TIR’lık konvoyumuzu uğurluyoruz. İnşaallah ihtiyaç sahiplerine en kısa zamanda ulaşması için çalışacağız” dedi.

Katar Raf ve İHH temsilcileri yardımların hız kesmeden devam edeceğini dile getirdi.

TIR konvoyunun içerisinde gıda kolileri ve battaniye bulunuyor.

Konuşmaların ardından konvoy dularla Irak'a uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil aşevimizi Suriye’nin Humus şehrindeki Halid bin Velid Camii avlusunda konuşlandırarak her gün 1.500 kişiye iftar yemeği ikram ediyoruz. Suriye genelinde yürüttüğümüz dağıtımlarla birlikte günlük ortalama 5 bin kişiye iftar ulaştırıyoruz.
17.03.2025