İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH-Katar RAF işbirliğiyle Gazze’ye büyük yardım
İHH, Katar RAF Kurumu işbirliğiyle İsrail ablukası nedeniyle zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Gazze halkına gıda dağıtımı gerçekleştiriyor.
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu 28.08.2015

İHH, Katar RAF Kurumu işbirliğiyle İsrail ablukası nedeniyle zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Gazze halkına gıda dağıtımı gerçekleştiriyor.

İsrail’in abluka ve ambargosu altında yaşama tutunmaya çalışan Gazze halkı son saldırıyla daha büyük bir yıkım yaşadı.

2014 yılı Ramazan ayında İsrail’in saldırılarında binlerce şehit verilirken on binlerce kişi de yaralandı. Saldırılarda evler, camiler ve hastaneler dahi hedef alındı. Bu süreç ekonomik olarak zaten zor durumda olan Gazze’yi halkı ve hükümetini daha da içinden çıkılmaz bir hale soktu. Bölgede memurlar maaşlarını aylardır alamıyor, esnaf ise kepenkleri kapalı oturuyor. Halk gelecek yardım eli ile hayata tutunmaya çalışıyor.

Gazze’de ablukanın başladığı günden bu yana bölgeye yardım eli uzatan İHH, Katarlı yardım kuruluşu RAF ile birlikte 21 bin 254 aileyi kapsayacak büyük bir gıda dağıtım projesi gerçekleştiriyor. Şu ana kadar 10 bin 650 aileye dağıtımın gerçekleştirildiği proje bütün hızıyla devam ediyor. Dağıtımlar Beythanun, Beytlahiya, Muasker cebelya, Cebelya, Gazze (Şucaiye, Zeytun, Muasker eş-Şati, Merkez Gazze) Vusta, Deyr belah , Hanyunus, Refah ve Ağırlıklı olarak sınır bölgelerinde yaşayan ve savaştan en fazla zarar gören ailelerin bulunduğu bölgelerde yapılıyor.

Gazze'de önümüzdeki günlerde İHH ve Katar RAF işbirliğiyle 927 aileye bir yıllık kira yardımını kapsayacak geniş bir proje daha hayata geçirilecek.


 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Ukrayna'da insani kriz giderek büyüyor: Yardım koridoru açılmalı
Ukrayna'da insani kriz giderek büyüyor: Yardım koridoru açılmalı
4 yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı, bölgede derinleşen insani krizle birlikte sivillerin yaşamını tehdit etmeyi sürdürüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde, Sadakataşı, Yetim Vakfı, Mülteci Hakları Derneği ve Özgür-Der’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, Herson bölgesindeki Oleşki kenti başta olmak üzere çatışma bölgelerine güvenli bir insani yardım koridoru açılması çağrısında bulunuldu.
Ukrayna
25.09.2026
İHH’da Sphere Standartları Eğitimi düzenlendi
İHH’da Sphere Standartları Eğitimi düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı Körfez ve Arap Ülkeleriyle İlişkiler Departmanlığı tarafından düzenlenen Sphere Standartları Eğitimi, 20-22 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.
23.07.2026
İHH’dan depremlerin yaşandığı Venezuela’ya acil yardım
İHH’dan depremlerin yaşandığı Venezuela’ya acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, 24 Haziran’da yaşanan 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerle büyük yıkıma uğrayan Venezuela’nın La Guiara bölgesinde yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, sıcak yemek, içme suyu, gıda kolisi ve hijyen paketi dağıtımları yapıldı.
18.07.2026