İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’nın 10 bininci su kuyusu Mali’de açıldı
21 yıldır dünyanın dört bir yanında su kuyusu açarak insanların temiz su ihtiyacını karşılayan İHH, 10 bininci su kuyusunu Mali’de hizmete açtı.
Mali, Türkiye 24.09.2021

Dünyada her 10 kişiden biri suya erişemiyor; kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyonlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyada kitlesel hastalıklar giderek artıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ise dünya üzerinde su problemi yaşayan insanların temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu çalışmaların başında ihtiyaç bölgelerinde su kuyusu açmak geliyor.

ihh--talug-ailesi-10-bininci-su-kuyusu-1.jpeg

Gönül bağı kuruluyor

Açılan su kuyuları, halkın temiz ve içilebilir su ihtiyacını sağlamakla birlikte özellikle hayvancılık ve küçük tarımsal faaliyetlerde de kullanılarak bölge insanları için geçim kaynağı oluyor. Susuzluk ve kıtlığın önlenmesinde önemli bir faktör olan su kuyuları ile bölgelerde gönüller fethediliyor ve bölge halkı ile bağışçılar arasında gönül bağı kuruluyor.

4,5 milyon kişinin artık temiz suyu var

2021 yılı içerisinde de su kuyusu çalışmalarına ara vermeden devam eden İHH, Afrika ve Asya ülkelerinde su kuyuları açarak yüz binlerce insana umut oldu. Mali’nin Segou şehri Cemenibugu Köyü’nde açtığı Taluğ Ailesi Su Kuyusu ile birlikte İHH’nın 2000 yılından bu yana 41 ülke ve bölgede açtığı su kuyusu sayısı 10 bine ulaştı. Su kuyularından günlük istifade eden sayısı ise 4 milyon 478 bin 400’e ulaştı. Açılan standart su kuyularının yanında İHH bir de 104 adet derin su kuyusunu çeşitli ülkelerde hizmete açtı. Standart kuyuları açmanın ihtiyacı karşılamadığı bölgelerde ve durumlarda devreye sokulan daha kapsamlı derin su kuyuları; depo, tesisat, güneş enerjisi sistemi, jeneratör, ve benzeri özelliklerle birlikte inşa edildi. Derin su kuyularının her biri yaklaşık 5 ila 10 bin kişinin ihtiyacını karşılıyor.

ihh--talug-ailesi-10-bininci-su-kuyusu-2.jpeg

İHH’nın bugüne kadar su kuyusu açtığı ülke ve bölge isimleri şu şekilde:

Afganistan, Bangladeş, Benin, Burkina Faso, Burundi, Cibuti, Çad, Endonezya (Açe), Etiyopya, Filistin (Gazze), Gana, Gine, Güney Afrika, Hindistan, Irak, Kamboçya, Kamerun, Kenya, Keşmir, Kırgızistan, Liberya, Lübnan, Mali, Moğolistan, Filipinler (Moro), Myanmar, Nijer, Nijerya, Pakistan, Patani, Ruanda, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tanzanya, Togo, Uganda ve Zimbabve.

ihh-su-kuyusu-genel-1-1.jpeg

Destek için

Hayırseverler, su kuyularına destek olmak için operatörlerden KUYU yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 TL bağışta bulunabiliyor. Bir su kuyusunun tüm maliyetini karşılamak isteyen bağışçılar ise İHH'nın banka hesaplarına ya da online bağış yaparak mağdurlara umut olabiliyor.

ihh-su-kuyusu-genel-1-10.jpeg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için 160 bin fidan dikti
İHH yetimler için 160 bin fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında 22 ilde 160 bin fidan dikildi.
16.05.2025
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan ve içerisinde 1605 ton ağırlığında 110 konteynerlik yardım malzemesi bulunan "2. İyilik Gemisi" Port Sudan Limanı'na ulaştı.
04.05.2025