İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan ve içerisinde 1605 ton ağırlığında 110 konteynerlik yardım malzemesi bulunan "2. İyilik Gemisi" Port Sudan Limanı'na ulaştı.
04.05.2025

Türkiye’deki İHH bağışçılarının destekleriyle hazırlanan gemi için Port Sudan Limanı’nda karşılama töreni düzenlendi. İçerisinde 57 konteyner gıda, 32 konteyner giyim, 3 konteyner battaniye ve 18 konteyner hijyen malzemesi yer alan geminin karşılama törenine, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Fatih Yıldız, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Enes Arıkan, Sudan İnsani Yardım Komiseri Selva Adem ve yerel yetkililer katıldı.

“Sudanlıların bize ihtiyaçları var”

Büyükelçi Yıldız, törenin ardından yaptığı açıklamada, bu yardım gemisinin göreve başladığı tarihten bu yana gönderilen dördüncü gemi olduğunu belirterek, bunlardan ikisinin AFAD koordinasyonunda ulaştırıldığını, şimdi ise İHH'nin ikinci gemisini karşıladıklarını ifade etti.

Son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından iyi haberlere ihtiyaç olduğunu anlatan Yıldız, "Böyle bir geminin Sudan'a gelmesi hem bize hem Sudanlılara moral veriyor. Hartum'un kurtarıldığı bir dönemde Sudanlıların bize ihtiyaçları var." dedi.

Yardımların Sudan’ın farklı eyaletlerinde dağıtılması planlandı

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Arıkan ise Sudan'da 15 Nisan 2023'ten beri devam eden çatışmaların yol açtığı insani krize dikkati çekerek, İHH olarak "Rotamız Sudan, Yükümüz İyilik" sloganıyla yardım seferlerine başladıklarını söyledi.

Arıkan, "Türk halkının yardımları ile bugün 2. İyilik Gemimizi Sudan'a ulaştırdık. Daha önce toplam 211 konteynerden oluşan insani yardım malzemesini bölgeye ulaştırmış ve dağıtımlarını gerçekleştirmiştik. Bu gemimizle 110 konteynerden oluşan insani yardım malzemesi Sudan'a ulaşmış oldu. Yerel otoritelerle Sudan'ın farklı eyaletlerine ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Yardımların, gıda, giyim, hijyen, barınma ve temel ihtiyaçlar malzemesini kapsadığına işaret eden Arıkan, bu tür "iyilik seferlerinin" devam edeceğini söyledi.

Sudan İnsani Yardım Komiseri Adem ise gönderilen yardım gemisi sebebiyle Türkiye'ye çok teşekkür etti.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
İşgalci İsrail’in şiddetli saldırıları sonucu sağlık tesislerinin tamamına yakınının kullanılamaz hale geldiği Gazze’de insani yardım çalışmalarını sürdüren İHH, önemli bir projeyi hayata geçirdi. Vakıf, saldırılarda ağır hasar gören Şifa Hastanesi’nin Girişimsel Radyoloji Bölümünü kapsamlı bir onarımdan geçirerek yeniden hizmete açtı.
11.09.2026
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026