İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023

İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar vefat etmiş ve sağ olarak 3 bin 28 kişiyi enkazdan kurtardı. 1580 kişiden oluşan 65 arama kurtarma ekibinin 10 ildeki çalışmaları devam ediyor.

İHH Köpekli Arama Kurtarma Biriminde görevli Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği de eğitmenleriyle birlikte deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Enkaz altında kalan vatandaşların yerinin tespiti için çalışan eğitimli köpekler, çalışmalara önemli faydalar sağladı.

Arama kurtarma görevlileri, köpekler tarafından yapılan yer tespitleri sonrası 50 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkardı.

2.jpg

“İlk gün çalışmalara başladık”

İHH Köpekli Arama Kurtarma Birimi Eğitmeni Mustafa Yorgancı, depremin yaşandığı ilk gün çalışmalara başladıklarını belirtti. Yorgancı, “Depremin ardından 10 gün boyunca Hatay, Gaziantep ve Malatya’da aktif olarak görev aldık. Habil Tanış Malatya’da, İbrahim Güler Gaziantep’te, ben ise Hatay’da köpeklerimizle birlikte çalıştık. Köpeklerimiz, çalışmalara önemli katkılar sağladı. Köpeklerimizin yer tespiti yaptığı birçok noktada diğer arama kurtarma ekiplerinden de sevindirici haberler aldık. 28 günlük Yiğit bebek ve annesi Hacer Hanımı sağ olarak enkazdan çıkartıp sağlık görevlilerine teslim ettiğimizde hem çok duygulandık hem de çok sevindik. Arama kurtarma çalışmalarında görev alan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH 5’inci Ulusal Afet Yönetimi Tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi
İHH 5’inci Ulusal Afet Yönetimi Tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi
İHH İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetimi, Ankara’da gerçekleştirdiği 5’inci Ulusal Afet Yönetimi Tatbikatını başarıyla tamamladı. 1350 Afet Yönetimi gönüllüsünün destek verdiği tatbikatta kentsel, suda ve doğada arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi.
Ankara
17.08.2025
İHH’dan 5. Ulusal Afet Yönetimi Tatbikatı Basın Toplantısı
İHH’dan 5. Ulusal Afet Yönetimi Tatbikatı Basın Toplantısı
İHH İnsani Yardım Vakfı, olası afetlere hazırlık kapsamında düzenlenen 5. Ulusal Afet Yönetimi Tatbikatı çerçevesinde Ankara’da bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda tatbikatın amacı, kapsamı ve sahadaki uygulamalar kamuoyuyla paylaşılırken; afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemi, kurumlar arası iş birliği ve gönüllülüğün afet yönetimindeki rolü vurgulandı.
Ankara
16.08.2025
Bayırbucak’taki Türkmen köylerinde orman yangınları sürüyor
Bayırbucak’taki Türkmen köylerinde orman yangınları sürüyor
Suriye’nin Lazkiye iline bağlı Türkmen Dağı Bayır-Bucak mevkiinde 5 Temmuz’da başlayan orman yangını, rüzgârın etkisiyle hızla yayılarak geniş bir alanı etkisi altına aldı. Yangını söndürmek için müdahaleler devam ediyor. İHH Afet Yönetimi Departmanı’na bağlı ekipler de yangın bölgesine intikal ederek söndürme çalışmalarına katıldı.
09.07.2025