İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’nın desteklediği yetim sayısı 20 bine ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı dünya genelinde sürdürdüğü yetim destekleme projeleriyle büyük bir başarıya imza attı. Sponsor Aile Projesi kapsamında 31 ülke ve bölgede yetimlerin tüm ihtiyaçlarını karşıl
25.08.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı, Sponsor Aile Projesi ile savaş, kriz, doğal afet ve başka sebeplerle yetim kalmış çocukların bakımını üstlenmeye devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın dünya genelinde 130 ülke ve bölgede Türkiye’de ise tüm illerde sürdürdüğü yardım projelerinin en önemlilerinden biri olarak gördüğü Sponsor Aile Projesi ile yetimlerin yüzünü güldürüyor. Art niyetli kişi ve kuruluşların, yoksulluğun ve kimsesizliğin yetimleri hayattan koparmasına müsaade etmeyen İHH, yetim çocukları destekleyerek onların ellerini bırakmıyor.  

İHH, geliştirdiği ‘Sponsor Aile Projesi’ ile 31 ülke ve bölgede bakımını üstlendiği yetim sayısını 20 bine ulaştırmış durumda. Özellikle savaş, afet ve yoksullukla mücadele eden ülkelerde çaresiz kalan yetim çocukları belirleyerek, onların tüm ihtiyaçlarını karşılamak isteyen ailelerle çocukları buluşturan İHH, bayramlar gibi özel vakitlerde de onları mutlu etmek için çalışıyor.

SOMALİ’DEKİ YETİMLER SAHİPSİZ KALMADI

Doğu Afrika’da başlayan kuraklık nedeniyle dünyanın gündemine oturan Somali’de Sponsor Aile Projesi ile desteklenen yetim sayısı 1.600’e ulaştı. Yetim Dayanışma Günleri kapsamında başlatılan dikiş makinesi, sağmal inek projesi, susam öğütme makinesi gibi yardımlarla Somalili yetim ailelerinin ayakta kalmasını sağlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, geliştirdiği projelerle yetimlerin, misyoner kurumların, insan kaçakçılarının ve organ mafyalarının eline geçmesinin önüne geçiyor.

RAMAZAN BAYRAMINDA YETİMLERİN YÜZÜ GÜLECEK

İHH bu yıl da Ramazan ayı yardımları çerçevesinde gittiği 70 ülkede ve bölgede Türkiye’de ise 70 ilde önceliğini yetimlere ve yetim çalışmalarına  verdi. Yetimlere bayramlık kıyafetleri, kırtasiye ve ramazan çocuk paketi hediye ederek yurt dışında ve yurt içindeki yetimlerinin yüzlerini güldürdü.

İHH YETİMLER İÇİN ŞEFKAT YUVASI KURUYOR

İHH yetimleri sevgi ve şefkat ortamının bulunduğu ailelerinin yanında desteklediği gibi aile ve yakın akrabalarının korumasından tamamen mahrum kalan çocukların ise yine uzman eğitmenler ve görevliler denetiminde açılan yetimhanelerde barınmalarına olanak sağlıyor.

YETİMLER SPONSOR AİLELERİNİ BEKLİYOR

Sponsor aileler tarafından desteklenmekte olan yetim sayısı 20 bine ulaşmasına rağmen, özellikle İslam dünyasında milyonlarca yetimin olduğu göz önüne alındığında bu rakamın daha yukarılara çıkarılması gerçeği ortaya çıkıyor. İHH bağışçıları, aylık 70 TL karşılığında bir yetimin bütün masraflarını karşılayabiliyorlar.

Sizler de yetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak isterseniz

Online Bağış için tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024