İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’nın desteklediği yetim üniversite birincisi oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yetim Sponsorluk Sistemi ile 5 yıldan fazladır desteklediği Arnavut kökenli yetim Esra İlyazi, Makedonya’da eğitimine devam ettiği Mühendislik Fakültesi’nde yıl birincisi seçildi.
Arnavutluk, Makedonya 16.06.2017

Ailelerini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimlerin çoğu İslam coğrafyası üzerinde bulunuyor. İnsan kaçakçılığı, çocuk askerliği, çocuk işçiliği, organ mafyası, madde bağımlılığı, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri bu korumasız çocukların karşılaşabileceği tehditlerden bazıları. Misyoner kuruluşlar ise sahipsiz kalan milyonlarca yetim çocuğa Müslüman ülkelerde bile ulaşıp onları kendi çıkarları için kullanıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı da mağdur çocukların ve yetimlerin her türlü ihtiyaçlarını üniversiteden mezun olana dek karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH’nın Makedonya’da yıllardır desteklediği yetim Esra İlyazi, okuduğu üniversitede bölüm birincisi oldu.

Ödülü cumhurbaşkanı verdi

Esra İlyazi, Shen Kiril ve Metodi Üniversitesi’nin 2004 yılından bu yana başarılı öğrencilere verdiği ‘Mühendisliğin Yüzüğü’ ödülünü Makedonya Cumhurbaşkanı’nın elinden aldı. İlyazi, böylelikle üniversitenin ödülüne layık olan ‘ilk Müslüman ve başörtülü öğrencisi’ sıfatını da elde etmiş oldu.

35011661612_02818483bf_o.jpg

Arnavut kökenli Esra İlyazi, babasını 2001 yılında kaybetti. İHH’nın 2009 yılından bu yana desteklediği İlyazi, vakfın bölgedeki partner kuruluşunda da aktif bir şekilde hizmet ediyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü Gör
Pazar günü Beyazıt’ta Gazze yürüyüşü düzenlenecek
Pazar günü Beyazıt’ta Gazze yürüyüşü düzenlenecek
Apertheid rejimi İsrail’in Gazze’deki işgal ve soykırımına karşı durmak için İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde Pazar günü saat 14.00’te yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüş, Beyazıt Meydanı’ndan başlayıp Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi önünde sona erecek.
06.05.2025
İstanbul’da on binler Gazze için ABD konsolosluğuna yürüdü
İstanbul’da on binler Gazze için ABD konsolosluğuna yürüdü
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından işgalci İsrail’in Gazze’deki soykırımına tepki göstermek amacıyla İstanbul’da yürüyüş düzenlendi. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, öğlen namazının ardından İstinye Mahmut Çavuş Camii önünden başlayıp ABD’nin İstanbul Başkonsoloğu’nda sona erdi.
04.05.2025
Gazze için ABD Konsolosluğu’na yürünecek
Gazze için ABD Konsolosluğu’na yürünecek
İşgalci İsrail’in Gazze’deki soykırımına tepki göstermek ve işgale karşı durmak için Pazar günü saat 14.00’te İstinye Mahmut Çavuş Camii’nden ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşe, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek veriyor.
02.05.2025