İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç

Haftanın Projesi

İHH’nın "EV" filmine büyük ödül
İHH prodüksiyon birimi tarafından yapılan Suriye’de süren iç savaşın çocukların üzerinde bıraktığı etkinin anlatıldığı EV adlı kısa filme ödül geldi.
Suriye 30.09.2014

İHH prodüksiyon birimi tarafından yapılan Suriye’de süren iç savaşın çocukların üzerinde bıraktığı etkinin anlatıldığı EV adlı kısa filme ödül geldi.

Suriye’de 4 yıldır devam eden iç savaşın çocukların üzerinde bıraktığı etkiyi anlatmak için İdlib şehrinde 8 dakikalık bir kısa film çekildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yapımcılığını, Orhan Dede’nin yönetmenliğini üstlendiği "EV" isimli kurmaca kısa film, ulusal ve uluslararası birçok film festivaline başvurdu.


Jüri değerlendirmeleri açıklanan "Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinde" "EV" isimli 8 dakikalık kısa filmimiz 130 senaryo arasında finale kaldı. Bursa’da dün gerçekleştirilen final gecesinde 7 film yarıştı. Finalde Orhan Dede’nin yazıp yönettiği “EV” adlı filmimiz 1’inci seçildi.

Suriye’nin İdlib şehrine bağlı Teftenaz köyünde çekilen film Suriye’de uzun süredir devam eden olayların bir çocuk üzerinde bıraktığı etkileri gözler önüne sürüyor.

Gecede “EV” filminin yönetmeni Orhan Dede ödülü “Cennetin Krallığı” filminde Selahaddin Eyyubi rolüyle hafızalara kazınan GassanMesud ile“Hz. Yusuf” filminde Hz. Yusuf’u canlandıran Mustafa Zamani’nin elinden aldı.

Final gecesinde 33 bin lira ödül dağıtılırken 1’inci olan filme 10 bin liralık çek takdim edildi.
“EV” filmi ayrıca “Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışma”sında finale kalırken “1. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali”nde de gösterim hakkı kazandı.

Orhan Dede filmle ilgili şunları söyledi;
"Suriye’de 4 yıldır devam eden insanlık dramı çocuk- yaşlı, kadın/erkek demeden devam ediyor/ettiriliyor. Bizim inancımıza göre bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmektir.

Biz böyle inandık/inanıyoruz. Suriye’de babasını kaybetmiş binlerce yetim çocuk bulunuyor.

Bu çocukların okula gitmesi, oyun oynaması gerekirken ve en önemlisi çocukların sıcak bir yuvaya ihtiyacı varken, bu çocuklar silahların gölgesinde, bombaların altında yaşamaya mahkum ediliyor/ettiriliyor.

Bütün dünya halkları küresel sistem tarafından, yaşanan bu adaletsizliğe sessizce alıştırıldı. Ama birde bu olayların Suriye’de yaşamaya çalışan bir çocuk üzerinde bıraktığı etkileri düşünelim bir an…"

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Bosna kurumlarından Suriye’de yardım çalışmaları
İHH ve Bosna kurumlarından Suriye’de yardım çalışmaları
İHH İnsani Yardım Vakfı, Islamska zajednica Bosna Hersek Rijaset ve HO Merhamet Bosna kurumları ile birlikte Suriye'de Şubat ayında yaşanan depremde yıkılan okul, cami ve yaşam evleri projelerin temellerini attı.
13.09.2023
İHH Sudan’a gönderdiği yardımların dağıtımına devam ediyor
İHH Sudan’a gönderdiği yardımların dağıtımına devam ediyor
İHH tarafından, iç karışıklıkların yaşandığı Sudan’a gönderilen 15 konteynerlik yardım malzemesinin dağıtımları devam ediyor. Gıda, battaniye ve hijyen malzemelerinden oluşan yardımlar, şu ana kadar ülkenin 5 farklı bölgesinde hastaneler, barınma merkezleri, çocuk esirgeme kurumları ve 120’den fazla kampta dağıtıldı. Hartum ve Darfur eyaletlerindeki dağıtımlar ise sürüyor.
11.09.2023
İHH Nijer’de çok sayıda projeyi hayata geçirdi
İHH Nijer’de çok sayıda projeyi hayata geçirdi
İHH İnsani Yardım Vakfı, Batı Afrika ülkesi Nijer'deki yardım çalışmalarına devam ediyor. Vakıf, Temmuz ayı içerisinde İnegöl İnsani Yardım Derneği’nin destekleriyle, ülkede çok sayıda projeyi hayata geçirdi.
26.07.2023