İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH’nın "EV" filmine büyük ödül
İHH prodüksiyon birimi tarafından yapılan Suriye’de süren iç savaşın çocukların üzerinde bıraktığı etkinin anlatıldığı EV adlı kısa filme ödül geldi.
Suriye 30.09.2014

İHH prodüksiyon birimi tarafından yapılan Suriye’de süren iç savaşın çocukların üzerinde bıraktığı etkinin anlatıldığı EV adlı kısa filme ödül geldi.

Suriye’de 4 yıldır devam eden iç savaşın çocukların üzerinde bıraktığı etkiyi anlatmak için İdlib şehrinde 8 dakikalık bir kısa film çekildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yapımcılığını, Orhan Dede’nin yönetmenliğini üstlendiği "EV" isimli kurmaca kısa film, ulusal ve uluslararası birçok film festivaline başvurdu.


Jüri değerlendirmeleri açıklanan "Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinde" "EV" isimli 8 dakikalık kısa filmimiz 130 senaryo arasında finale kaldı. Bursa’da dün gerçekleştirilen final gecesinde 7 film yarıştı. Finalde Orhan Dede’nin yazıp yönettiği “EV” adlı filmimiz 1’inci seçildi.

Suriye’nin İdlib şehrine bağlı Teftenaz köyünde çekilen film Suriye’de uzun süredir devam eden olayların bir çocuk üzerinde bıraktığı etkileri gözler önüne sürüyor.

Gecede “EV” filminin yönetmeni Orhan Dede ödülü “Cennetin Krallığı” filminde Selahaddin Eyyubi rolüyle hafızalara kazınan GassanMesud ile“Hz. Yusuf” filminde Hz. Yusuf’u canlandıran Mustafa Zamani’nin elinden aldı.

Final gecesinde 33 bin lira ödül dağıtılırken 1’inci olan filme 10 bin liralık çek takdim edildi.
“EV” filmi ayrıca “Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışma”sında finale kalırken “1. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali”nde de gösterim hakkı kazandı.

Orhan Dede filmle ilgili şunları söyledi;
"Suriye’de 4 yıldır devam eden insanlık dramı çocuk- yaşlı, kadın/erkek demeden devam ediyor/ettiriliyor. Bizim inancımıza göre bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmektir.

Biz böyle inandık/inanıyoruz. Suriye’de babasını kaybetmiş binlerce yetim çocuk bulunuyor.

Bu çocukların okula gitmesi, oyun oynaması gerekirken ve en önemlisi çocukların sıcak bir yuvaya ihtiyacı varken, bu çocuklar silahların gölgesinde, bombaların altında yaşamaya mahkum ediliyor/ettiriliyor.

Bütün dünya halkları küresel sistem tarafından, yaşanan bu adaletsizliğe sessizce alıştırıldı. Ama birde bu olayların Suriye’de yaşamaya çalışan bir çocuk üzerinde bıraktığı etkileri düşünelim bir an…"

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026