İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’nın Kilis’teki Anaokulu ilk mezunlarını verdi
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriyeli çocuklar için Kilis’te yaptırdığı ‘Anaokulu’, bu sene ilk mezunlarını verdi.
Suriye 25.05.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl 7’ncisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında yurtiçinde ve yurtdışında yetimlere yönelik çeşitli etkinlikler, yetim ailelerini kalkındıracak projeler ve yardım faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Kilis’te kurulan Anaokulu’nda Suriye’deki savaşta yetim kalan çocuklarla yıl sonu eğlencesi düzenlendi.

Ramazan dolayısıyla erkene çekilen mezuniyet programına 70 yetim çocuk ve aileleri katılım sağladı. İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda; halat çekme, mendil kapmaca oyunları, şiir okuma ve şarkı söyleme yarışları düzenlendi.

m43a9013.jpg

23 öğrenci mezun oluyor

Milli Eğitim müfredatına uygun bir şekilde Türkçe konuşma ve yazma öğretildiğini aktaran İHH Kilis anaokulu öğretmeni İman Abdulhay, “Burada bizim 70 yetim öğrencimiz eğitim görüyor. 3, 4, 5 ve 6 yaşlarından oluşan çocuklara 4 ayrı sınıfta eğitim veriyoruz. En büyük amacımız çocukları savaş psikolojisinden kurtarmak” dedi. Abdulhay, şöyle konuştu:

“Çocuklara anne ve baba eksikliğini hissettirmemeye önem veriyoruz.  İnşallah bu sene 6 yaşlarında olan 23 öğrencimiz mezun oluyor. Eğitimlerine devlet okullarında devam edecekler. Yardımlarını esirgemeyen Türkiye halkına teşekkür ederiz.”

Programın sonunda yetim çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

m43a9016.jpg

Anaokulu’nda hayat

Anaokulu’nun bahçesinde mini bir hayvanat bahçesi de açılarak çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor. Anaokulunda, derslerin işlendiği sınıfların yanı sıra uykularına da önem verilerek çocuklar için bir adet uyku odası da hazır bulunuyor. Her gün tek tek evlerinden alınan çocuklar akşam tekrar sırasıyla evlerine bırakılıyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024