İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Ankara, yetim dostlarıyla kahvaltıda bir araya geldi
Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yetimlere Sponsor Aile Sistemi ile destek olan Ankaralı hayırseverler, İHH Ankara Yetim Destekleme istişare toplantısında bir araya geldi.
Türkiye 01.01.2012

Program, Kosovalı öğrenci Cevad Bekiri’nin Kur’an tilavetiyle başladı. İHH Ankara Yetim Birimi Başkanı Orhan Demirel yaptığı konuşmada, İHH çatısı altında binlerce ailenin 36 ülkeden 23 binin üzerinde yetime sahip çıktığını belirtti.

Yeryüzünde yetim sayısının çok fazla olduğunun altını çizen Demirel, hedeflerinin yardım edilen yetim sayısını artırmak olduğunu söyledi. Toplantıya katılan her ailenin bir başka aileye ulaşmasıyla bunun sağlanabileceğini ifade eden Demirel, İHH’nın yetim çalışmaları kapsamında bu güne kadar neler yapıldığı, bundan sonraki hedef ve programlarını anlattı.

Demirel, ''Yetimlerimizin eğitim öğretimini, meslek edinmelerini, hayatın içinde tutunmalarını sağlamayı amaçlıyoruz, hedefimiz 1 milyon yetime ulaşmak'' dedi. Orhan Demirel, işbirliği içinde çalıştıkları Hubeyb Vakfı ile Pakistan'da hayata geçirdikleri yetim kolejini diğer ülkelerde de yaygınlaştırmayı istediklerini kaydetti.

Pakistan’daki İHH Eğitim Çalışmaları Koordinatörü ve Muzafferabad’da bulunan yetimhane ve kolejin de müdürü olan Zahid Azeem de programda bir konuşma yaptı. Pakistan’daki İHH çalışmaları ve yetim koleji hakkında bilgiler veren Azeem, geçtiğimiz yıllarda yaşanan doğal afetler sonrasında binlerce çocuğun yetim kaldığını İHH ile bölgedeki yetimlerin elinden tutup hayata hazırladıklarını ifade etti. “Bu ümmet bilincinin vermiş olduğu bir sorumluktur” diyen Azeem, konuşmasının sonunda yaptıkları destekten dolayı bütün yetim sponsorlarına teşekkür etti.

Programda son olarak Araştırmacı-Yazar Said Alpsoy söz aldı. Allah (c.c.) katında yetimin ve yetime sahip çıkmanın önemine değinen Alpsoy, Allah'ın rızasını Resulü'nün şefaatini kazanmayı samimi olarak isteyen her Müslüman için yetimlerin önemli bir kapı olduğunu ifade etti.

Vakfımız 2007 yılından bu yana geliştirdiği Sponsor Aile Sistemi ile yetim ve kimsesiz çocukları düzenli yardımlarla destekliyor. İsteyen herkes en az bir yıl süreyle aylık 90TL’lik destekle bir yetimin barınma, eğitim, sağlık, gıda vb. yaşam giderlerinin karşılanmasına katkıda bulunabiliyor.

Siz de bir yetime Sponsor Aile olmak isterseniz Tıklayın

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024