İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH’dan Cerablus’ta insani yardım çalışmaları
İHH, yoğun çatışmaların yaşandığı ve uzun süredir insani yardım ulaştırılamayan Suriye'nin Cerablus kentine Mobil Aşevi ve içi insani yardım malzemeleriyle dolu TIR ile girdi.
Suriye 03.09.2016

2013 yılından bu yana DAEŞ’in elinde bulunan ve bu yüzden insani yardımın ulaştırılamadığı Cerablus’ta hayat Fırat Kalkanı Operasyonunun ardından normale dönüyor. 

İHH da dün itibariyle Mobil Aşevi ve insani yardım malzemeleriyle dolu TIR ile Cerablus’a giriş yaptı.

img_9916.jpg

Günlük 35 bin adet ekmek çıkarılacak

Bu kapsamda İHH Acil Yardım ekipleri, ekmek üretimi sıfıra yaklaşmış olan Cerablus fırınında tespitlerde bulundu. Bu doğrultuda fırının tadilatının yapılması ve ekmek çıkarabilmek için gerekli olan un, maya, su ile fırını çalıştırmak için gerekli olan yakıtı temin etmek üzere çalışmalar başlattı. Çalışmalar tamamlandığında ekmek üretim bantlarının çalışması sağlanıp, günlük 35 bin ekmeğin çıkarılması planlanıyor. Ayrıca Cerablus fırınından çıkan ekmeklerin sayısına ek olarak günlük 10 bin ekmek çıkarabilen İHH Mobil Ekmek Fırını da devreye alınacak. Aynı zamanda kentin meydanına kurulan Gezici Mobil Aşeviyle de günlük 8 bin kişilik sıcak yemek çıkarılarak ihtiyaç sahibi halka dağıtılacak.

img_9900.jpg

Acil yardım paketleri dağıtıldı

Bunun yanı sıra ihtiyaç sahiplerine içerisinde ton balığı, su, meyve suyu, cezerye bulunan acil yardım paketleri de dağıtıldı. Ayrıca aşevinde kullanılmak üzere sıvı yağ, bakliyat çeşitleri, makarna, salça gibi sıcak yemek malzemeleri götürüldü.

Cerablus kentinde büyük bir depo kiralayan İHH, buraya günlük olarak getirilen insani yardım TIR’larındaki malzemeleri halka dağıtacak.

img_9935.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Uzun yıllar süren savaş ve işgaller sebebiyle büyük yıkımların yaşandığı Afganistan, büyük bir kuraklıkla karşı karşıya. En yoğun şekilde Paktika vilayetinin etkilendiği kuraklık sebebiyle halk, gıdaya ulaşma noktasında büyük zorluklar yaşıyor.
25.08.2025
Pakistan’daki sel mağdurlarına yardım ulaştırıldı
Pakistan’daki sel mağdurlarına yardım ulaştırıldı
Pakistan’da son günlerde yaşanan sel felaketinde İHH İnsani Yardım Vakfı, afetzedelere sıcak yemek, gıda kolisi, hijyen paketi ve battaniye ulaştırdı.
22.08.2025
İHH, Bedevi ailelere yardım ulaştırdı
İHH, Bedevi ailelere yardım ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Süveyda ilinde çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden bedevi ailelere gıda, su ve acil yardım paketleri dağıttı.
21.07.2025