İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İlkadım’da ‘Yetim Sokağı’ açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Samsun İlkadım Belediyesinin ortaklaşa yaptıkları Yetim Sokağı hizmete girdi.
03.11.2017

Yetimler için farkındalık oluşturması amacıyla hazırlanan sokak, Samsun’un İlkadım İlçesi Selahiye Mahallesi Yüzüncü Yıl Bulvarı üzerinde bulunuyor. Çocuk resimleri ve yazılarla rengarenk hazırlanan sokak, görenlerin de ilgisini çekiyor.

Açılıştan önce bir konuşma yapan Samsun İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Mutlu, yetimlerin, Allah’ın bütün insanlara emaneti olduğunu söyledi.

1.jpg

"Yetimlerimize sahip çıkıyoruz"

Mutlu’nun ardından konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Yetim Sokağı’nı çok önemsediklerini belirterek şunları söyledi:

"Biz şehrimizin yapılarına renk katarken onlara bir ruh katmayı da önemsiyoruz. İstiyoruz ki vatandaşlarımız buradan gelip geçerken; yetimleri akıllarına getirsinler, ‘Biz bu yetimler için neler yapabiliriz’ diye düşünsünler istedik. Bu yaptığımız çalışma aslında insanları teşvik noktasında da güzel bir çalışma oldu. Peygamber efendimiz, ’Bir yetimin başını okşayan kişiye, o yetimin saç teli kadar sevap yazıldığını’ söylüyor. Yani diyoruz ki, Yetim Gülerse Dünya Güler. İHH ile yaptığımız çalışmalarla da yetimlerimize sahip çıkıyoruz. Bu tür etkinliklerin de yetimlere olan ilgiyi artıracağını düşünüyorum.”

3.jpg

Sokak, dualarla açıldı

Sokağın açılışından önce yetimlerle ilgili kısa bir video gösterimi yapıldı. Ardından okunan dualarla hep birlikte sokağın açılışı yapıldı. Daha sonra Başkan Tok ve İHH üyeleri sokağı gezdiler. Açılışa ayrıca vatandaş ve esnaf da katıldı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
5. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu tamamlandı
5. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu tamamlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kocaeli Üniversitesi öncülüğünde ve çok sayıda paydaş kurumun işbirliği ile düzenlenen V. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu, 8-10 Mayıs 2026 tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleştirildi. “Müslüman Azınlıklar” temasıyla üç gün süren sempozyum, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Müslüman azınlıkların hukuki, sosyolojik, psikolojik ve fıkhî meselelerini kapsamlı bir şekilde ele aldı.
Kocaeli
10.05.2026
5. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı
5. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı
"Müslüman Azınlıklar” temalı 5.⁠ Uluslararası ⁠İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu Kocaeli’de başladı. İHH ve Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öncülüğünde, birçok kuruluşun katkılarıyla düzenlenen sempozyuma 15 farklı ülkeden konuşmacı katılıyor.
08.05.2026
İstanbul’un 29 ilçesinde Gazze ve Sumud’a destek için basın açıklamaları
İstanbul’un 29 ilçesinde Gazze ve Sumud’a destek için basın açıklamaları
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde, İstanbul’un 29 ilçesinde Sumud Filosu’na destek olmak amacıyla basın açıklamaları gerçekleştirildi. Yapılan açıklamalarda, işgalci İsrail’in Sumud Filosu’na yönelik saldırısına tepki gösterildi.
03.05.2026