İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İlkadım’da ‘Yetim Sokağı’ açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Samsun İlkadım Belediyesinin ortaklaşa yaptıkları Yetim Sokağı hizmete girdi.
03.11.2017

Yetimler için farkındalık oluşturması amacıyla hazırlanan sokak, Samsun’un İlkadım İlçesi Selahiye Mahallesi Yüzüncü Yıl Bulvarı üzerinde bulunuyor. Çocuk resimleri ve yazılarla rengarenk hazırlanan sokak, görenlerin de ilgisini çekiyor.

Açılıştan önce bir konuşma yapan Samsun İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Mutlu, yetimlerin, Allah’ın bütün insanlara emaneti olduğunu söyledi.

1.jpg

"Yetimlerimize sahip çıkıyoruz"

Mutlu’nun ardından konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Yetim Sokağı’nı çok önemsediklerini belirterek şunları söyledi:

"Biz şehrimizin yapılarına renk katarken onlara bir ruh katmayı da önemsiyoruz. İstiyoruz ki vatandaşlarımız buradan gelip geçerken; yetimleri akıllarına getirsinler, ‘Biz bu yetimler için neler yapabiliriz’ diye düşünsünler istedik. Bu yaptığımız çalışma aslında insanları teşvik noktasında da güzel bir çalışma oldu. Peygamber efendimiz, ’Bir yetimin başını okşayan kişiye, o yetimin saç teli kadar sevap yazıldığını’ söylüyor. Yani diyoruz ki, Yetim Gülerse Dünya Güler. İHH ile yaptığımız çalışmalarla da yetimlerimize sahip çıkıyoruz. Bu tür etkinliklerin de yetimlere olan ilgiyi artıracağını düşünüyorum.”

3.jpg

Sokak, dualarla açıldı

Sokağın açılışından önce yetimlerle ilgili kısa bir video gösterimi yapıldı. Ardından okunan dualarla hep birlikte sokağın açılışı yapıldı. Daha sonra Başkan Tok ve İHH üyeleri sokağı gezdiler. Açılışa ayrıca vatandaş ve esnaf da katıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023