İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Endonezyalı Hayırseverlerden Gazze’ye Hastane
Gazze yardım filosu yararına çeşitli faaliyetler yürüten Endonezya’daki MER-C kuruluşu Gazze’nin Beyt Lahiya bölgesinde Endonezya Hastanesi adında bir sağlık kuruluşu inşa edecek. İHH İnsani Yardım Va
Endonezya, Filistin, GüneyAsya, Ortadoğu, Türkiye 14.05.2010

MER-C, yürüttüğü  yardım faaliyetleriyle, Gazze yardım filosuna gemi ve yardım malzemesi alımı için Endonezya halkından 40.000 ABD Doları yardım topladı. Hayırsever grup, kısa bir süre içerisinde filo yararına yardım geceleri, radyo programları, çeşitli sunum ve seminerler ve basın-yayın organları vasıtasıyla reklam ve duyurular gerçekleştirdi.

Nurfitri Taher, Endonezya’daki MER-C kuruluşu adına vakfımıza yaptığı açıklamada, yardım filosu organizasyonunun kendilerine çok heyecan verdiğini, bu vesileyle, inşa edecekleri hastanenin imar planlarının takibi için Gazze’ye gideceklerini bildirdi. Gemi alımı için yardım toplarken etraftan neden gemi kiralama yoluna gidilmediği ve korkup korkmadıkları konusunda pek çok soruyla karşılaştıklarını belirten Taher, “hiç kimsenin, Gazze’ye gidip ambargoyu delecek bir projeye gemi kiralamak istemediğini, sigorta şirketlerinin böyle bir gemiyi sigortalamadığını onlara anlatıyoruz. Ayrıca korkmadığımızı ve Gazze’ye giderek oradaki durumu kendi gözlerimizle görüp sonrasında daha çok insanı bu konuda bilinçlendirebileceğimizi söylüyoruz” dedi.

MER-C yardım kuruluşu yetkilileri ayrıca diğer Filistin gönüllüleriyle buluşacak olmalarının ve Beyt Lahiya’da hastanenin inşa edileceği yere ilk çiviyi çakmanın heyecanını şimdiden yüreklerinde hissettiklerini ifade ettiler. Ayrıca, ne pahasına olursa olsun, Endonezyalıların sevgi ve destek mesajlarını, çekilen acılara, göğüs gerilen zorluklara rağmen yılmadan mücadeleye devam eden kahraman Filistin halkına ulaştıracaklarını ve bu hastaneyi orada inşa edeceklerini söylediler.

MER-C yardım organizasyonu, savaş mağdurları ile afetzedelere acil tıbbi yardım ulaştırmak üzere kuruldu. Ayrıntılı bilgiye şu adresten ulaşılabilir: http://www.mer-c.org

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022