İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İnegöl’deki YDG gecesinde duygulu anlar
İnegöl İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında düzenlenen mektup yarışmasında birinci olan öğrenci, ödülünü yetimlere bağışladı.
Türkiye 07.04.2015

 

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında düzenlenen mektup yarışmasında birinci olan öğrenci, ödülünü yetimlere bağışladı.

Belediye Kapalı Spor Salonu’ndaki geceye İnegöl Belediye Başkan Vekili, AK Parti ve Saadet Partisi ilçe başkanları, İnegöl Milli Eğitim Müdürü, İnegöl Müftüsü ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan gecenin açılış konuşmasını İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram yaptı. 500’e yakın yetime baktıklarını belirten Bayram, “Ama bu rakam çok da iç açıcı değil. Çünkü yeryüzünde UNİCEF’in bile kabul ettiği 200 milyon yetim varken, İHH 62 bin yetime bakabiliyor. Bu sayının artması sizin elinizde" dedi.

 

 

Daha sonra söz alan Bangladeşli El Emin ise, kendi ülkelerinin daha fazla yetimhaneye ihtiyacı olduğunu belirterek "Bangladeş’ten geliyorum. Sizlerle beraber olduğum için kendimi çok iyi hissediyorum. Aslında Bangladeş küçük bir ülke, ama nüfusu Türkiye’den daha fazla. Bangladeş’te 175 milyon nüfus var. Türkiye’den 100 milyon fazla. Orada 165 milyon Müslüman var. Yani Bangladeş, Türkiye gibi Müslüman bir ülke. Ama Bangladeş, Türkiye gibi zengin bir ülke değil. Orada fakir insanlar ve çok yetim var. Biliyorsunuz Bursa İHH Bangladeş’te bir yetimhane açtı. O yüzden Bursa İHH’ya çok teşekkür ediyoruz. Ama bir tane yetimhane kafi değil. Bangladeş’te yetimler ve fakirler çok fazla. Maşallah sizler çok zenginsiniz. Bangladeş’te fakirler ve yetimler sizlerden yardım istiyor. İnşallah onca yardım ettiniz, inşallah daha fazla yardım etmenizi istiyorum. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Programın ardından "slogan, mektup, resim ve kompozisyon" yarışmalarında başarı elde eden 12 öğrenciye hediyeleri takdim edildi. Mektup yarışması birincisi Dilara Arslan, kendisine verilen altın ödülünü İHH’ya bağışlayarak takdir topladı.

 

Ödülünü yetimlere bağışladı

Programın ardından "slogan, mektup, resim ve kompozisyon" yarışmalarında başarı elde eden 12 öğrenciye hediyeleri takdim edildi. Mektup yarışması birincisi Dilara Arslan, kendisine verilen altın ödülünü İHH’ya bağışlayarak takdir topladı..

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022