İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İnegöl’den Suriye’ye 7 TIR yardım
İnegöl İHH öncülüğünde İnegöl’deki kurum ve kuruluşlar ile STK’ların katıldığı kampanyada hayırseverlerden toplanan gıda ve yaşam ürünlerinin bulunduğu 7 yardım TIR’ı dualarla Afrin ve İdlib’e gönderildi.
Suriye 03.02.2018

Fatih Camii önünde düzenlenen törene Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Müftüsü Kazım Güzel ve çok sayıda dernek başkanı ve vatandaş katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, “Suriye toprakları perişan halde. Ben bunu şuna benzetiyorum; adeta filler tepiniyor, çimenler eziliyor. Bölgede onlarca devlet hesap yapıyor ve birbirlerine güç gösterisinde bulunuyor. Bölgede yaşayan insanlar 9-10 metrekarelik çadırlarda yaşıyorlar. Ve bu çadırlarda yazın yanıyorlar, kışın ise donuyorlar. En son gittiğimizde çocuklara bot, mont götürmüştük. Baktım bir tane kız çocuğunun elinde ayakkabısı yok. Hepsinde var ama onda yok. Biraz Arapça, biraz Türkçe karışık dedim ki kızım ayakkabıların nerde yoksa sana vermediler mi? Hayır verdiler, çadırda dedi. Göster çadırını dedim, çadırına kadar gittik, çadırını fermuarını açtık ve baktım yastığın altına botunu saklamış. Niye sakladığını sordum; amca botum kirlenmesin dedi ve bu botlarını bayramda giyeceğini söyledi. Ayağında terlikler vardı” dedi.

inegol-7-tir-2.jpg

 

Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalınamayacağını ifade eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün bir hayra vesile olmak için toplandık. Tabii ki hayırda yarışmak lazım. Kaldı ki ülkemizin sınırında yaşanan ve Mehmetçiğin bizzat içinde bulunduğu Suriye sınırlarında bir mücadele var. Öncelikle ben bütün Türk Silahlı Kuvvetlerimize kolaylık diliyorum. Rabbim onları korusun inşallah. Bugün İnegöl özelinde, İHH’nın tertip ettiği bir organizasyonda buluşmuş olduk. Ben emeği geçen İHH yöneticilerini, beraberinde buraya katkı koyan hayırseverlerimiz kutluyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Gerekli olduğu sürece necip milletimiz her zaman yardıma hazır. Kim düşmüş durumdaysa, bizim bu güzel insanımız elini uzatmıştır” dedi.

Müftü Kazım Güzel’in duasının ardından yardım TIR’ları Afrin ve İdlib’e doğru yola çıktı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

inegol-7-tir-1.jpg

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024