İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İNİYAD'dan Suriye'ye Furkan Doğan yardım tır'ı
İHH-İNİYAD’ın 9 şehide 9 yardım TIR’ı kampanyasının sonuncusu olan ve şehit Furkan Doğan’ın adının verildiği yardım TIR’ı, dualarla Suriye’ye uğurlandı.
Suriye, Türkiye 11.03.2014

İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) tarafından 3 buçuk yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla Mavi Marmara şehitlerinin de adı verilerek düzenlenen “9 şehide 9 yardım TIR’ı” kampanyasının son TIR’ı Cumartesi günü İnegöl’den hareket etti. Toplanan yardımlar Suriye’deki vatandaşlara götürülecek.

Yardım TIR’ının uğurlama törenine kalabalık vatandaşların yanı sıra, bir programa katılmak üzere İnegöl’e gelen İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım da katıldı.

TOPLAM 20 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

TIR yola çıkmadan önce bir konuşma yapan İHH-İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, “Suriye için 9 şehide 9 TIR kampanyasının sonuncusu, ama en anlamlısı olan şehit Furkan Doğan isimli TIR’ımızı gönderiyoruz. 3 buçuk yıl önce başlayan Suriye’deki savaş nedeni ile bu tür kampanyalar devam ediyordu. Aralık ayı öncesi 3 yılda hayırsever ilçe halkının takdirleri ile 8 TIR göndermişken, son 2 ay içerisinde 12’nci TIR’ı gönderiyoruz. 9 şehide 9 TIR kampanyası bugün sona eriyor, ama yardımlarımız bu zulüm bitene kadar devam edecek” dedi.

HEDEF 5 BİN TIR

Bülent Yıldırım da ülke genelinde 3 bin civarında yardım TIR’ının Suriye’ye gönderildiğini belirterek; “Bugün İnegöl’de Furkan kardeşimizin adının verildiği bir yardım TIR’ı Suriye’ye doğru hareket edecek. Şuana kadar 3 bin civarında bu TIR’lar Suriye’ye ulaştı. İnşallah birkaç ay içerisinde bunu 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

5-6 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN TIRNAKLARINI ÇEKİYORLAR

Suriye’de 20 milyon insan olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Bosna’da 2 buçuk milyon insan vardı. Bütün dünya 2 buçuk milyon insanın ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti. Gerçekten Bosna’ya güzel yardımlar ulaştı. Fakat 2 buçuk milyon insan nerede, 20 milyon insan nerede. Şuanda çocuklar orada ayakkabı bulamıyorlar, elbise bulamıyorlar. Yetim kamplarımızdaki çocuklarımızın ihtiyaçları var. En az 400 bin yetimin olduğu tahmin ediliyor. Orada kadınlar, yaşlılar, erkekler hapishanede. Yapılan işkenceleri anlatmaya dilimiz varmıyor. 9 yaşındaki çocuk babasının yeri sorulunca söylemiyor. Çünkü öldürüleceğini biliyor. Ve o 9 yaşındaki çocuğun iki dizini de matkapla deliyorlar. 5-6 yaşındaki çocukların tırnaklarını söküyorlar. Anne-babalarının gözleri önünde kız çocuklarına kötülük yapıyorlar. Zalimler Suriye’de her türlü işkenceyi yapıyor” diye konuştu.

100 TIR’A TAMAMLAMAK İSTİYORUZ

Suriye’de füzelerin düştüğü yerlere gittiklerini hatırlatan ve burada yaşadıklarını anlatan Yıldırım, “Enkazların arasından çocuklar çıktı. Oyun oynuyorlar. Ellerinde tahta silahlarla gelen insanlara karşı çıkıyorlar. O küçük çocuklar annelerini korumaya çalışıyorlar. Bizim iyi insanlar olduğumuzu görünce sevindiler. Artık küçük çocukların bile tahta silahlarla kendilerini korumaya çalıştığı bir ülkeden bahsediyoruz. Yardım ediyorsunuz Allah hepinizden razı olsun. Ama yeterli değil. İsraf etmeyin. İsraf başkasının hakkını gasp etmektir. Elinizdeki her şeyi gönderin. Hayatınıza bir bakın. Bereket sarp yokuşu çıkmaktır, yoksulun yanında olmak, yetimin başını okşamaktır. İnegöl’den şuanda 20’nci TIR’ımız yola çıkıyor. Biz bunu 100’e tamamlamak istiyoruz. Gayret edin. Şuanda İnegöl’ün imkanı var. Bütün dünyaya ulaştınız” şeklinde konuştu.

İNEGÖL’DEN DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA YARDIM GÖTÜRDÜK

Bülent Yıldırım, İnegöl’ü 20 yıldan beri tanıdığını da kaydederek şöyle konuştu: “Ben sizi Bosna savaşından beri tanıyorum. Buraya yaralılar da getirdik. Buradan dünyanın dört bir tarafına yardım götürdük. Sizler böyle bir milletsiniz. Çocuklarınız başkalarına yardım etme duygusu ile büyüdü. 20 yıldır geliyorum İnegöl’e. O zaman kundakta olan çocuklar, şimdi 20 yaşında ve babalarının yolundan devam ediyorlar.

OYUNCAĞINI SURİYELİ ÇOCUKLARA GÖNDERDİ

TIR’ın uğurlanma programında isminin Yusuf Karakurt olduğu öğrenilen küçük bir çocuk da, Bülent Yıldırım’a evinden getirdiği oyuncağını Suriye’li çocuklara götürmesi için verdi. Küçük çocuğun bu hareketi, vatandaşları da duygulandırdı.

Daha sonra dualar eşliğinde yardım TIR’ı uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024