İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İNİYAK ekipleri sertifikalarını aldı
Bursa’da düzenlenen arama-kurtarma birinci grup eğitimleri tamamlandı. İHH İnsani Yardım Vakfı bünyesindeki İnegöl İnsani Yardım Arama Kurtarma (İNİYAK) ekibinden eğitim alan 24 kişiye 2012 yılında başladıkları 1’nci grup eğitiminin sertifikası verildi.
Türkiye 26.06.2014

Eğitim sonunda düzenlenen sertifika programına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kaymakam Ali Akça, İHH İNİYAD Başkanı Fikret Bayram, İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan, İNİYAK ekipleri ve aileleri katıldı.

Programın açılışında konuşan İNİYAK ekip lideri Varol Yılmaz, İnegöl’de sivil toplum kuruluşu tarafından ilk defa arama kurtarma ekibinin kurulduğunu söyledi.

İNEGÖL’DE BİR İLKE DAHA İMZA ATILACAK

2’nci grup eğitimleri alacaklarını ifade eden Varol Yılmaz; “Bu eğitimleri alarak, uzmanlaşmak istiyoruz. Bunun yanında kadromuzu genişletmek istiyoruz. Toplum Afet Gönüllüleri ile Mali Afet Gönüllülerini oluşturup, İnegöl’de bir ilke daha imza atmak istiyoruz. Valimizin öneri olarak sunduğu Dağcılık Kulübünü faaliyete geçirmek istiyoruz. İnegöllü hayırseverlerin desteğini her zaman bekliyoruz” dedi.

‘SESİMİZİ DUYAN VAR MI?’

Faaliyetlerin tamamının gönüllülük esasına dayandığını aktaran İHH İNİYAD Başkan Fikret Bayram da “Çalışmalarımıza 7 gün 24 saat devam edeceğiz. Belediyemizden eğitim ve lojistik anlamında bir yer talebimiz oldu. Yer talebimizin yerine geleceğini umut ediyoruz. Büyük proje ve ciddi maliyet gerektiriyor. Ekonomik anlamda sıkıntımız var. İşadamlarımıza burada ‘sesimizi duyan var mı?’ diyorum” diye konuştu.

“1999 DEPREMİNDE BÜYÜK SIKINTILAR YAŞANMIŞTI”

Van depreminde arama kurtarma ekiplerinin profesyonelce çalıştığını ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise “Türkiye 1999 yılında Marmara depreminde arama kurtarma konusunda ciddi bir sıkıntı yaşamıştır. Türkiye’nin kamu kurum ve sivil toplum örgütlerinin ne kadar hazırlıksız olduğunu görmüştük ama Van depreminde başka bir yüzünü gördük. Türkiye arama kurtarma ve sivil toplum kesiminin arama kurtarma noktasında belli bir seviyeye geldi. Bugün Bursa’da yapılarımızda sorun var diyoruz, kentsel dönüşümün elzem olduğunu söylüyoruz. Bugün sertifika alacak arkadaşlarımızın sürekli kendilerini yenilemeleri ve her an acil bir duruma hazır bulunmaları lazım” yorumunda bulundu.

“DEPREM BÖLGESİNDEYİZ”

Vali Karaloğlu ayrıca Marmara Bölgesinin deprem bölgesi olduğunu, depreme karşı kendilerini ve vatandaşları hazırlamaları gerektiğini ifade ederek, deprem sonrasında enkazın altında kalan yaralıları çıkarma konusunda sıradan insanlardan yardım almak yerine bu işin profesyonel ekiplerle yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

‘24 KİŞİYE SERTİFİKA VERİLDİ’

Konuşmaların ardından İHH İNİYAD Başkanı Fikret Bayram, Vali Karaloğlu’na plaket takdim etti. Daha sonra bugüne kadar zorlu şartlar altında; hafif arama kurtarma, enkazda arama kurtarma, dağ arama kurtarma, ilk yardım, su altı dalgıçlık eğitimi, yüksek bina tahliyesi eğitimi ve yangın eğitimi alan 24 kişiye sertifikaları Vali Karaloğlu, Kaymakam Ali Akça ve İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan tarafından takdim edildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024