İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kırgızistan İmamları İçin Hizmet İçi Eğitim Projesi
Kırgızistanda din görevlilerinin yeterli bilgi birikimine sahip olmamaları bu ülkedeki Müslümanları misyonerlik ve zararlı akımların etkisinde bırakmıştır. Kırgızistan Dini İdaresi’ de kalifiye Din G
Kırgızistan, OrtaAsya 20.01.2010

Kırgızistan genç ve yeni kurulan bir devlettir. Özellikle Din eğitimi alanına herhangi bir bütçe ayrılmadığından dolayı din adamlarının birçoğu bu sorunların üstesinden gelebilecek ilmi seviyeye sahip değillerdir. Kırgızistan Müslümanları misyonerlik ve zararlı akımların etkisi altına alınmaya çalışılmış ve halende istismar edilmektedir.

Kırgızistan Dini İdaresi’ de kalifiye Din Görevlisi açığını kapatabilmek amacıyla Vakfımıza Din Adamlarını birlikte eğitme teklifi sunmuştur.  Din Görevlilerinin eğitimi ile ilgili Vakfımız ve Kırgızistan Müslümanları Dini idaresi (Müftüyat) kendi aralarında bir protokol düzenleyerek bu alanda işbirliği başlamışlardır. 

Projeye göre Kırgızistan genelinde mevcut olan 7 bölge müftülüğü ve Bişkek merkezinden toplam 30 imam veya Kuran öğretmeninin yol harcırahları verilerek eğitim merkezinde 1 ay süreyle eğitime alınarak Din Görevlisine gerekli olan bilgilerle donatılıp, kitap vs dokümanlarla desteklenmesi esas alınmıştır. Haftada 6 gün ders yapılmakta ve aşağıdaki dersler ehliyetli hocalar tarafından verilmektedir.

 1- Kuran-ı Kerim(ezber) 2- Kuran-ı Kerim (Meharici Huruf, Tecvit)

3- Hadis  4- Fıkıh        

5- Akaid 6- İmamet

7- Dinler Tarihi 8- Siyeri Nebi

9- Beşeri Münasebetler ve Hukuk

Derslerin bitiminde soru cevap şeklinde mütalaa yapılmakta ve kursun bitiminde bütün derslerden sınav yapılarak başarılı olanlara Dini İdare tarafında sertifika verilmekte, başarılı olamayan D.Görevlisi ikinci defa kursa çağrılmaktadır.

Günlük 3 öğün yemek verilmekte olup gerekli şartlar hazırlanmış, araç ve teknik imkânlarla donatılmıştır. DVD, VCD ve Video ve diğer iletişim araçlarıyla eğitim destek programları uygulamaktayız.

 

Proje Adı: Kırgızistan İmamları İçin Hizmet İçi Eğitim Projesi

Proje Maliyeti: 65.000$

Ülke: Kırgısistan

Tahmini Süresi: 1'er yıllık dönemler halinde

İstifade Edecek Kişi Sayısı: Yılda 360 din görevlisi

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024