İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Iraklı aileler yurtlarına geri dönüyor
Türkiye ve Irak’ın insani diplomasi çalışmalarıyla Suriye’de bulunan Iraklı aileler yurtlarına dönmeye devam ediyor.
Irak, Suriye 15.12.2018

Irak’ta terör örgütü DEAŞ zulmünden Suriye’ye kaçan 400 Iraklı daha Türkiye'nin insani diplomasi çalışmalarıyla ülkelerine dönmek üzere yola çıktı.

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları neticesinde Suriye’ye göçmek zorunda kalan Iraklıların ülkelerine dönüşleri sürüyor. Irak’ın Ramadi, Fellucce, Musul, Kerkük ve Telafar bölgelerinden DEAŞ teröründen kaçan Iraklılar, gümrük işlemlerinin ardından Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki tampon bölgeye getirildi.

img_4269.jpg

Irak Konsolosluğu ve Kilis Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerince kontrolleri yapılan Iraklılara, İHH ekiplerince kışlık elbise ve ayakkabı dağıtıldı. Yapılan kontrollerin ardından Iraklılar, Türkiye üzerinden otobüslerle ülkelerine gitmek üzere yola çıktı.

Irak hükümeti göç bakanlığı görevlisi Kaddo Muhammed Nuri yaptığı açıklamada, Irak hükümetinin vatandaşlarının yanında durmaya devam edeceğini söyledi. Nuri, Türkiye ve İHH’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “İHH bizlere lojistik anlamında destek veriyor. Bugün 400 Iraklı vatandaşımızı yurtlarına döndüreceğiz.” diye konuştu.

Iraklı Türkmenlere yapılan yardımlar hakkında konuşan Suriye Kilis Koordinatörü Serkan Öktem ise,” Bugün İHH İnsani Yardım Vakfı, Iraklı ve Türkiyeli yetkililer ile ortak yaptığımız çalışma sonrası Suriye’de yaşayan Iraklı aileler, ülkelerine geri dönüyorlar. 400 kişi burada evrak işlemleri bitip ülkelerine dönecekler. Bunların yarısı çocuklardan oluşmakta. Bizler bu çocuklarımıza ayakkabı, mont ve elbise hediye ettik.” dedi.

img_4339.jpg

Daha iyi şartlarda yaşam sürecekler

İHH İnsani Diplomasi Birimi Koordinatörü Abdullah Altay, “Suriye’ye sığınan Iraklıların çok zor zamanlar ve çok tehlikeli badireler atlattı. Bu çocuklar Irak’ta daha iyi şartlarda yetiştirilme fırsatı bulacaklar. Bizleri ve vatandaşlarını yalnız bırakmayan Irak hükümetine ve göçmen bakanlığına teşekkür ederiz” diye konuştu.

img_4407.jpg

“Ülkemize dönmenin hayaline kuruyorduk”

Ülkesine geri dönen Felluceli Muhammed Casim , ülkesine döneceği için mutlu olduğunu dile getirerek, Suriye’de kaldığımız süre içerisinde yurdumuza dönmenin hayaline kuruyorduk şeklinde konuştu.

Casim, ülkelerine dönemlerine yardımcı olan Türkiye ve İHH’ya teşekkür etti.

7 bin Iraklı evlerine geri döndü

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Irak Dışişleri Bakanlığı ve İHH'nın insani diploması çalışmalarıyla şu ana kadar Suriye’ye sığınan 7 bin Iraklı ülkelerine geri döndü. Yaklaşık  6 bin  Iraklı’nın daha  Suriye'den ülkelerine dönmesi için çalışmalar sürüyor.

img_4474.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023