İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşü devam ediyor
Irak'taki savaş ve iç çatışmalardan kaçarak 2014'te Suriye’ye sığınan Iraklılardan 102'si daha, Türkiye'nin insani diplomasi çalışmaları sonucu ülkelerine dönmek üzere yola çıktı.
Irak, Suriye 23.06.2023

Suriye'ye göç etmek zorunda kalan Iraklıların ülkelerine dönüşleri Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Irak Dışişleri Bakanlığı, Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı ile İHH İnsani Yardım Vakfının insani diplomasi çalışmaları neticesinde sürüyor.

Yapılan görüşmelerin ardından ülkelerine gönüllü dönmek isteyen Iraklılar için dönüş planı hazırlandı. Plan kapsamında 102 Irak vatandaşı, Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Tel Abyad ilçesinden dün Türkiye'ye geçerek  otobüslerle ülkelerine doğru hareket etti. Ülkesine geri dönmenin mutluluğunu yaşayan Iraklı Um Muhammed, yaptığı açıklamada, kendilerine yardımcı olan Türkiye ve Irak makamlarına teşekkür etti.

irak-3.jpg

102 Irak vatandaşı ülkelerine uğurlandı

İHH İnsani Yardım Vakfı İnsani Diplomasi Birimi'nden Taner Altun, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve Irak'ın Gaziantep Başkonsolosluğu koordinesinde 102 Irak vatandaşının ülkelerine uğurlandığını söyledi. Altun, “İnsani diplomasi çalışmalarımız kapsamında Iraklı ailelerin geri dönüşleri devam ediyor. İnşallah bu kardeşlerimiz bu bayramı aileleri ile birlikte yaşayacaklar. Çifte bayram olacak. Bunun için Dışişleri Bakanlığımıza, Irak Başkonsolosluğuna ve Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz” dedi. 

irak-5.jpg

Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed ise geri dönüşler bağlamında Türkiye ile Irak hükümeti arasında uzun soluklu işbirliğinin olduğunu söyledi.

irak-6.jpg

Iraklı vatandaşlar, gümrük işlemleri bittikten sonra ülkelerine geri dönmek için hareket ettiler.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023