İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Iraklı ailelerin geri dönüş sevinci
Irak’ta terör örgütlerinin saldırılarından kaçarak Suriye’ye yerleşen Telaferli ailelerin Türkiye üzerinden ülkelerine dönüşü devam ediyor. İHH ise geri dönüş yapan ailelere insani yardım malzemesi ulaştırıyor.
Irak, Suriye 29.10.2018

Irak'ın en büyük Türkmen kenti olan Telafer'de hayatın normale dönmesiyle Suriye'de olan aileler, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan ülkelerine dönmeye devam ediyorlar. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 350 kişi Türkiye üzerinden anavatanlarına dönüyor. Kafileyi karşılayan İHH İnsani Yardım Vakfı da ailelere acil yardım kumanyası, su, çocuklar için kırtasiye malzemesi ve çanta dağıtımı gerçekleştirdi.

Bugüne kadar 3 binden fazla Telaferli yurtlarına geri döndü. Suriye’de yaşayan yaklaşık 5 binden fazla kişi ise anayurda dönmek için hazırlanıyorlar.

ic1.jpg

Telaferli Türkmenlere yapılan yardımlar hakkında konuşan Suriye Kilis Koordinatörü Serkan Öktem, “İHH olarak dünyanın neresinde zulme uğramış biri varsa onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bugün de burada Iraklı ailelere yardımlarınızı ulaştırıyoruz. İnşallah yıllar sonra bu aileler tekrardan topraklarına, evlerine dönecekler. Bizler de bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu geri dönüşle alakalı büyük gayret gösteren Dışişleri Bakanlığı’mıza ve Irak Hükümeti’ne teşekkür etmek istiyorum. Yardımlarını bizlere ulaştıran herkesten Rabbim razı olsun” dedi.

Yapılan yardımlar konusunda Türkiye’ye teşekkür eden Iraklı Ahmed Baruzi de “Yıllar sonra vatanıma döneceğim için çok mutluyum. Buradan İHH’ya teşekkür etmek istiyorum. Suriye’de bizlere çok yardım ettiler. Bugün de yanımızdalar. Rabbim Türkiye’yi korusun” ifadelerini kullandı.

ic2.jpg

9 otobüsten oluşan konvoy, Öncüpınar Göç İdaresi’nde evrak işlemleri tamamlandıktan sonra Irak’a doğru yola çıktı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024