İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Iraklı mültecilere yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Amerikan işgali sonrası mağdur olan ve Kuzey Irak’ta bulunan Türkmen bölgelerine yerleşen mağdur ailelere yardım etti. İHH, bin aileye gıda yardımı yaparken çoğu savaşın, dul
Irak, Ortadoğu 27.04.2010

Irak, 7 yıldır Amerikan işgali altında. Kitle imha silahlarını  öne sürerek Irak’a giren ABD, ülkeye demokrasi getireceğini vaat etmişti. Ancak gelinen noktada Irak’a demokrasi gelmediği gibi istikrar da bir türlü sağlanamadı.

Irak halkı dünyanın en fakir halkları arasına girdi. İşgalden dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan insanlar, halen mülteci hayatı yaşıyorlar. Savaşın yetim bıraktığı  çocuklar ve dul bıraktığı kadınlar, henüz yaralarını  saramadı. 

UNHCR Nisan 2008 tarihli verilerine göre 4.7 milyon Irak'lı  yer değiştirdi (Irak nüfusunun %16’sı), bunların iki milyonu komşu ülkelere sığındı. Geri kalanları ise ülkenin daha güvenli diğer bölgelerine kaçmak zorunda kaldı. İşgal sonrası evlerini terk etmek zorunda kalan siviller genellikle, diğer bölgelere göre daha güvenli olan Kuzey Irak’a yerleştiler.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kuzey Irak’taki işgal mağduru ailelere yardım etti. İHH bölgeye içerisinde gıda maddeleri ve tekstil ürünleri bulunan bir yardım TIRı gönderdi. İHH ekipleri, bin aileye gıda yardımı yaparken; 8 bin ihtiyaç sahibine de giysi yardımı yaptı. Yardımları alan aileler, hayırsever Türkiye halkına teşekkür ve selamlarını gönderdiler.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Türkiye dahil olmak üzere 67 ülkede faaliyet gösterdi. Vakıf, yapılan faaliyetlerde 3 milyon 99 bin 227 kişiye ulaştı.
Ramazan
01.04.2025
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Myanmar'da meydana gelen ve komşu ülke Tayland’ı da etkileyen 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki iki depremin ardından acil yardım çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında vakıf tarafından Tayland’da 800 kişiye sıcak yemek dağıtılırken, Myanmar’da da depremden etkilenenlere su ve kuru gıda desteği verildi.
30.03.2025
Türk doktorlardan Gazzeli yaralılara ameliyat desteği
Türk doktorlardan Gazzeli yaralılara ameliyat desteği
Gazze’de ameliyat desteği projesini uygulayan İHH, şu ana kadar 357 ameliyat gerçekleştirdi. Proje kapsamında, ameliyat imkânı bulamayan ve acil tedavi bekleyen binlerce Gazzelinin ameliyat edilmesi hedefleniyor. Projenin uygulandığı hastanede görev yapan gönüllü doktorlardan Prof. Dr. İbrahim Uygun, Gazze’nin çok ciddi desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, “İHH’nın büyük çadır kentler kurduğunu, klinik kurduğunu ve hastanelere çok büyük desteğini bizzat gördüm” dedi.
14.03.2025