İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Irak’taki okullar onarıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Irak’ın başkenti Bağdat’ın Ebu Gureyb bölgesinde iki farklı okulu onararak yeniden hizmete alımını sağladı.
Irak 09.11.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı, insani yardım çalışmalarının yanı sıra yurt içi ve yurt dışındaki eğitim çalışmalarına destek vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, Irak’ta 2 farklı okulu yeniden hizmete hazır hale getirdi. Yaşanan çatışmalar nedeniyle kullanılamaz hale gelen Bağdat’taki Abha İlkokulu ve Nazek El-Malaeke İlkokulu’nun zarar gören kısımlarını onarımdan geçirdi. Çalışma ile birlikte Ebu Gureyb bölgesinde yer alan okulların boyası, elektrik tesisatları, masa ve pencereleri yenilendi. 

Hayırseverlerin destekleriyle yapılan onarım projesi ile birlikte, siyasi ve ekonomik kriz sebebiyle eğitimden mahrum kalan Iraklı çocukların eğitim imkanlarında iyileştirme gerçekleştirildi. 

0k3a2468.jpg

Abha İlkokulu

500 öğrenciye hizmet verecek olan Abha İlkokulu, 12 sınıftan oluşuyor. Okulda ayrıca 5 adet idari oda bulunuyor. 

dsc_0018.jpg

Nazek El-Malaeke İlkokulu

12 sınıftan ve 5 adet idari odadan oluşan Nazek El-Malaeke İlkokulu ise 540 öğrenciye hizmet verecek. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024