İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İskoçya’dan Gazze Filosuna Destek
Dundee’de yardımsever bir grup İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Gazze’ye gidecek olan filoyla gönderilmek üzere 20 bin İngiliz Sterlini (yaklaşık 45 bin Türk Lirası) değerinde yardım malzemesi topl
Avrupa, Filistin, Ortadoğu 07.05.2010

Mayıs sonunda yola çıkacak olan yük ve yolcu gemilerine bir destek de İskoçya’dan geldi. İskoçya’nın dördüncü büyük kenti olan Dundee’de Gazze yararına yaklaşık 45 bin Türk Lirası değerinde yardım malzemesi temin edildi. Şehirde müteahhitlik yapan bir hayırsever 5 ton çimento bağışladı. Toplam yaklaşık 10 tır dolusu ilaç, giysi, oyuncak ve inşaat malzemesinden oluşan yardım yükü önce İrlanda’da Cork’a oradan da Malezya halkının finanse ettiği gemiye yüklenerek İstanbul’a gönderilecek.

Dundee’deki yardım faaliyetinin koordinatörlerinden biri olan Tamer Gado vakfımıza yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Geçtiğimiz yılın sonundaki İsrail saldırılarından bu yana Gazze halkı çok çileler çekti. İsrail Gazze’nin yeniden inşası için gerekli olan çimentonun bile bölgeye girişini engelliyor. Bu şartlar altında yapabileceğimiz tek şeyi yapıp, ambargoyu deleceğiz.”

Bir diğer koordinatör, Dr. Khalid Al-Awaisi ise şunları söyledi: “Aslında biz filoyu desteklemek için birkaç bin sterlin toplayıp göndermeyi planlıyorduk, fakat buradaki gönüllülerin şevki ve hayırsever Dundee halkının cömertliği sayesinde 20 bin Sterlinden fazla kıymette malzeme temin ettik.” Bölge halkının cömertliğine değinen Al-Awaisi sözlerine şöyle devam etti: “Farklı hayat görüşlerinden pek çok insan bu çalışmaya katkıda bulundu. Arbroath’tan bir kadın 100 Sterlin bağışladı, Aberdeen’deki gönüllüler 15 dakika içerisinde 2 bin 500 Sterlin topladılar.”  

Ayrıca pek çok yerel kuruluş, işadamı ve topluluk da kampanyaya destek verdi. Bunlardan bazıları ise şöyle: İtfaiyeciler Birliği, Tayside Filistin İçin Adalet Platformu, Al-Aksa Dostları Cemiyeti, Yusuf Gençlik İnisiyatifi ve Tayside Camii Dayanışma Grubu. 

Tayside Filistin İçin Adalet Platformundan Edith Constable “Dundee halkı Filistin halkının acılarını anlıyor ve birkaç gün gibi kısa bir zaman zarfında bu dava için bu kadar bağış ve cömertlikte bulunmaları da bunun bir göstergesidir” dedi.

Gazze’ye gidecek olan filoda 8 gemi var ve bu yolcu ve yük gemileri Mayıs sonunda İstanbul’dan Filistin’e hareket edecek. 5 bin tondan fazla insani yardım malzemesini İsrail ambargosu altındaki Gazze’ye götürecek olan yardım filosunda 500’den fazla da insani yardım gönüllüsü bulunacak.


İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022