İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İslam alimleri Suriyelilerin eğitim problemlerinin çözümü için toplandı
Dünyanın önde gelen İslam alimleri, Kilis’te Suriyelilerin eğitim sorunu ve çözümlerini masaya yatırdı.
Suriye 26.10.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezinde “Suriyelilerin Eğitimi / Problemler ve Çözümler” başlıklı bir konferans düzenlendi.

Konferansa dünyanın dört bir yanından gelen ve ülkelerinin önde gelen İslam alimleri katıldı. Konferansın açılışında bir konuşma gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriyelilerin eğitimlerinin yarıda kaldığını belirtti. Eğitim konusunu çok önemsediklerini vurgulayan Yıldırım, “Bugün burada dünyanın dört bir tarafından gelen alimlerimizle bir toplantı düzenliyoruz. Alimlerimizin görüşleri bizler için çok önemli. Bu görüşler doğrultusunda Suriyelilerin eğitimlerini bir düzene sokmak istiyoruz. Eğitimsiz bir Suriye gençliği olsun istemiyoruz, onların yarım kalan eğitimlerini tamamlayabilmek için, dünyanın hareket geçmesi gerekmektedir” dedi.

dsc00793.jpg

Konferansta da alimler, Suriye'de çıkan savaş dolayısıyla Suriyelilerin yaşadıkları en büyük sorunlardan birinin eğitim olduğu ve bu konu üzerinde büyük çalışmalar yapılması gerektiği konusunda ortaklaşa görüş beyan ettiler.

Katılımcılar arasında bulunan Salman Al Odaah, Osama Al Rifaei, Abdulwahab Al Triri, Nureddin Yıldız Suriye'de yaşanan dram sonrasında ortaya çıkan ihtiyaçlar arasında eğitim olduğunu, bu konunun üzerine önemle eğilmek gerektiği noktasında birleştiler.

img_1313.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024