İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“İslam Coğrafyasında Yaşananlar” Konferansı
Milli eğitimciler Birliği Derneği’in (MEBDER)Sakarya’da düzenlediği “İslam Dünyasında Yaşananlar” isimli konferansta konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "İkinci Mavi Marmara için bize 1 milyon kişi başvurdu" dedi.
Türkiye 27.12.2014

MEBDER tarafından Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Adapazarı Belediye Başkan Vekili Erol Aydın, Adapazarı Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, İHH Sakarya Şube Başkanı Ruhi Ademoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

İslam dünyasında kan ve gözyaşı var
 
İlahilerin ve Kur’an tilavetinin ardından kürsüye çıkan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İslam dünyasında kan ve gözyaşı olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Afganistan’da Müslüman ölüyor.  Amerika ve NATO öldürüyor. Suriye’de Müslüman ölüyor işbirlikçileri öldürüyor. Irak’ta bu iş birlikte, fitne Müslümanları öldürüyor. Çeçenistan’da Rusya müslümanları öldürüyor. Arakan’da Burma öldürüyor. Katliamın en çok olduğu yer Doğu Türkistan. Doğu Türkistan da 1800 yılından bu güne kadar abartılı 65 milyon insan ölmüş. Abartısız rakam 35 milyon. Hepsinin üstü örtülüyor. Şimdi bile Doğu Türkistan da katliam olduğu zaman hiç kimse bilmiyor."
 
Zulümün her tarafta olduğunu ifade eden Yıldırım. "İslam Dünyası’nın var olduğu her yerde zulüm var. Doğu Türkistan’da gençler uyuşturucuya alıştırılmış durumda. İsrail’de Yahudiler arasında uyuşturucu yasak ama Arapların arasında serbest. İslam dünyasını uyuşturmaya çalışıyorlar, akıllarını kullandırmamak için. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Düşünen, akıllı, bilinçli gençlere ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
2. Mavi Marmara
 
Mavi Marmara gemisinin yeniden Gazze’ye hareketiyle ilgili konuşan Yıldırım, sözlerine şöyle tamamladı: 
"Mavi Marmara saldırısı oldu. İkinci Mavi Marmara için bize 1 milyon kişi başvurdu. Çünkü biz Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakamayız. Bunu onlar anlayamaz ama samimiyetle yardım eden kişiye Allah (C.C) karşılığını mutlaka verir.”
 
Konuşmanın ardından İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’a hediye takdim edildi.
 
İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023