İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İslam Âlemi’nin Yetimler Günü
Artık Ramazan ayının 15. Günü Müslüman Âlemi’nde yetimler günü olarak kutlanacak.
20.01.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı ve İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani İşler Departmanı, geçtiğimiz yıl Aralık ayında "İslam Dünyasında Yükselen Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü" temasıyla, 5. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı düzenlemişti.

İslam dünyasından çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katıldığı konferansta, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, dünya yetimlerinin sorunlarına değinen bir konuşma yapmış, İHH olarak Bosna savaşının başladığı günü, Dünya Yetimler Günü ilan etmek istediklerini dile getirmişti.

Konferanstan altı ay önce görüşmelerine başlanan talep, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 9-11 Aralık 2013 tarihlerinde Cenevre’de düzenlediği 4. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda karara bağlandı. Karara göre bundan sonra her yıl Ramazan ayının 15. günü İslam Âlemi’nde yetimler günü olarak kutlanacak.

İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olan bütün Sivil Toplum Kuruluşları’na gönderilen bildiride, belirlenen günün tüm STK’lar tarafından gündemlere alınmasına, bu günde yetimlere yönelik çalışmaların arttırılmasına ve uluslar arası kamuoyunu yetim gerçeği konusunda harekete geçirici çalışmalar yapılmasına yer verildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022