İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Brezilya Müslümanları şimdi daha umutlu
Latin Amerika İslam’a Davet Vakfı Başkanı Ahamed Ali Sayfi, uzun bir süre asimilasyona maruz kalan Brezilyalı Müslümanların artık daha bilinçli olduğunu söyledi. Müslüman olanların sayısında da önemli
Brezilya, GüneyAmerika 15.09.2007

Brezilya’da önemli çalışmalar yürüten Latin Amerika İslam’a Davet Vakfı Başkanı Ahamed Ali Sayfi, vakfımızın genel merkezine bir nezaket ziyaretinde bulundu. İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz ile görüşen Ahamed Ali Sayfi, Brezilya’da yürüttükleri çalışmaları anlattı. Brezilya’da İslam’a olan ilginin her geçen yıl arttığını ifade eden Ahamed Ali Sayfi, kendilerinin de vakıf olarak buna katkıda bulunmaya çalıştıklarını kaydetti.

Ahamed Ali Sayfi, Müslümanların en fazla yaşadıkları Sao Paulo şehrinde ihtiyaç sahiplerine yardım, cami, okul açma ve kültürel asimilasyonun önüne geçme anlamında önemli faaliyetler yürüttüklerini ifade etti.

BREZİLYA’DAKİ MÜSLÜMANLARIN SAYISI ARTIYOR

1969 yılında Brezilya’ya hicret ettiğinde bu ülkede yaşayan Müslümanların İslam’ı çok iyi tanımadıklarını ifade eden Ali Sayfi, “Brezilya’ya geldiğim zaman buradaki Müslümanların dinlerini tanıma ve yaşama noktasında eksikliklerinin olduğunu gördüm. Öyle ki bazı örtülü kadınlar, başörtüleriyle sokağa çıkmaya utanıyorlardı. Bugün durum tamamıyla değişti. Şimdi Müslümanlar dinlerini daha iyi yaşıyor. Kültürel asimilasyon durmuş durumda. Müslüman olan Hıristiyanların sayısında da önemli bir artış görülüyor. Bu gelişmeler gelecek adına bizi umutlandırıyor” diye konuştu.

Brezilya devletinin Müslümanlara yönelik politikasına da değinen Ahamed Ali Sayfi, Brezilya Devlet Başkanı başta olmak üzere ülkedeki yöneticilerle oldukça sıcak ilişkilerinin olduğunu, bunun çalışmalarını kolaylaştırdığını söyledi.

“Şuan yürüttüğümüz hayırlı faaliyetlerin bizden sonraki nesillerce de devam etmesini istiyoruz” diyen Ahamed Ali Sayfi, şöyle konuştu: “Brezilya, 8,5 milyon km² toprakları ve 180 milyon nüfusu ile büyük bir ülke. Belki bu ülkenin tamamını Müslüman yapamayız. Ama bir gün çoğunluğu Müslüman olan bir Brezilya oluşturabiliriz. Bu noktada İHH İnsani Yardım Vakfı’nın tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz.” 

İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz ise partner organizasyonları olan ve Brezilya’da takdire şayan çalışmalarda bulunan İslam’a Davet Vakfı’na her konuda yardımcı olmaya devam edeceklerini söyledi.

 
İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024