İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İspanya'da 'Mavi Marmara' anıtı dikildi
Gazze'ye uluslararası insani yardım götürmek için Akdeniz'e açılan Özgürlük Filosu içinde olan ve İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde şehit olan 9 Türkiyeli aktivistin anısı
Avrupa, Filistin, Ortadoğu, Türkiye 18.12.2010

Mavi Marmara'da bulunan 3 İspanyol aktivistin girişimi ve bazı sivil toplum örgütlerinin desteğiyle yaptırılan anıtın açılışına Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ender Arat, Filistin'in Madrid Büyükelçisi Musa Odeh, Leganes Belediye Başkanı Rafael Gomez Montoya, Madrid'de bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Dağ ile İspanyol sivil toplum örgütü yetkilileri katıldı.

Madrid'in Leganes ilçesindeki Filistin parkına konulan anıt, heykeltraş Roxanne Robinson ve Arevalo Beteta tarafından hazırlandı. Anıtta, Filistin'i tasvir eden yıkık dökük duvarların önünde masum bir çocuğun, insani yardım malzemelerinin yüklü olduğu "Mavi Marmara" gemisini sulara bırakması temsil ediliyor.

Bu arada törende konuşma yapan Ahmet Emin Dağ, İspanya ve İspanyol aktivistlere teşekkür ederek, İsrail tarafından Filistin halkına uygulanan ambargonun sadece Türkiye'nin sorunu değil, uluslararası bir sorun olduğunun altını çizdi.

İspanyol aktivistler 2011'in bahar aylarında İspanya'dan Gazze'ye insani yardım yüklü 2 gemi göndermeyi planlıyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için 160 bin fidan dikti
İHH yetimler için 160 bin fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında 22 ilde 160 bin fidan dikildi.
16.05.2025
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan ve içerisinde 1605 ton ağırlığında 110 konteynerlik yardım malzemesi bulunan "2. İyilik Gemisi" Port Sudan Limanı'na ulaştı.
04.05.2025