İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Isparta’dan İdlib’e 11 TIR yardım
Isparta İHH öncülüğünde, Isparta Belediyesi ile çeşitli STK'ların iş birliğinde toplanan malzemeleri taşıyan 11 TIR insani yardım malzemesi, İdlibli mazlumlara gönderilmek üzere yola çıktı.
Suriye 12.02.2020

Isparta'da Suriye'nin İdlib kentindeki ihtiyaç sahipleri için hazırlanan yardım malzemelerini taşıyan 11 TIR yola çıktı.

Isparta İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Modernevler Mahallesi Halk Pazarı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, burada yaptığı konuşmada, binlerce Ispartalının bu tür yardımlara her zaman destek verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Toplanan yardımlar, çeşitli kuruluşlarla o bölgelere mutlaka ulaştırılıyor. Hepsinden Allah razı olsun çünkü sadece bu işler parayla olmuyor, biraz da gönül işi. Bu işi de STK'lar layıkıyla yapıyor. Bu tür yardımlar bundan sonra da eminim devam edecektir çünkü çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz, etrafımızda birçok mazlum insan var. Şu anda bile yüzlerce mazlum insan İdlib'den bu tarafa doğru hareket halinde. Yardımlarda emeği geçen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

ic.jpeg

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Türkiye'nin uzun zamandır Suriyeli mazlumlara yardım ettiğini dile getirdi. Türkiye'de 6 milyona yakın mülteci olduğunu belirten Başdeğirmen, "Mültecilerin hepsine bakıp iyi bir şekilde ilgileniyoruz. Bu hayırların ne kadar faydalı olduğunun bilincindeyiz. Yardımda bulunan tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yardım TIR’ları, dualar eşliğinde bölgeye uğurlandı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

Yardım için

İHH aracılığıyla İdlib’de göç etmek zorunda kalan sivillere destek olmak isteyen bağışçılar, SURIYE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla yine SURİYE koduyla bağışta bulunarak savaş mağduru ailelere destek verebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022