İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail Gazze'de katliamı sürdürüyor
İsrail, Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında Gazze’ye yönelik başlattığı hava saldırılarına devam ediyor. İsrail uçak ve helikopterlerle gece boyunca bombardımanı sürdürdü. Biri 5 yaşında bir ç
Filistin 22.08.2011

Perşembe akşamından bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bombardımanlarında ölenlerin sayısı, aralarında kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 15'e yükseldiği bildirilirken yaralananların sayısının ise 44'ü bulduğu ifade ediliyor.  Vakfımızın Gazze’deki yetkililerinden Usame Abdo konuyla ilgili verdiği bilgide, bölgede gerginliğin halen devam ettiğini ve dün akşam, yeniden ateşkes ilan edilmesine rağmen İsrail’in anlaşmayı bozduğunu kaydetti.

Saldırı anında Gazze’de bulunan Usame Abdo, “İsrail, Gazze’ye hava saldırılarına devam ediyor. Gece boyunca uçak ve helikopterlerle 4 kez saldırdı. Aldığımız haberlere göre İsrail gece boyunca Han Yunus, Şecaiyye, ve Bedlahya mahallesini yoğun bombardımana tuttu.”

RAMAZAN AYINDA KARA HAREKÂTI

İsrail’in kara harekatı yapabileceği gündeme gelirken, İsrail Başbakan yardımcılarından Silvan Şalom’un  hükümet olarak Gazze’ye bir kara operasyonu ihtimalini de göz ardı etmediklerini açıklaması gecikmedi. İsrail medyasında çıkan ve dünya medyasına yansıyan saldırı haberlerini değerlendiren Abdo, “İsrail yaklaşık olarak 11 yıldır bu tür haberleri yayınlıyor. İsrail bu tür haberlerle Gazze’deki sivil halkı korkutarak, direniş hareketlerine baskı yapılmasını istiyor. Çünkü herhangi bir büyük çaptaki saldırıda, insanlar yiyecek içecek sıkıntısı çekecek, bir kaos ortamı oluşacak.  Ancak şu var ki; İsrail’in şimdiye kadar saldırıları hep ufak çapta oldu. Halk, büyük çapta operasyona hazırlıklı ve İsrail’in tehditlerinden kesinlikle korkmuyorlar.” dedi.

İSRAİL ATEŞKESİ BOZDU

Dün akşam Filistinli gruplar arasında ateşkes ilan edilmesine rağmen İsrail’in saldırılara devam ederek anlaşmayı bozduğu ifade ediliyor. Hamas’ın Askeri Sözcüsü Ebu Ubeyda, İsrail'le ateşkese artık uymak durumunda olmadıklarını açıkladı.  Gazze halkının genelinin yapılan saldırılara karşı direniş hareketlerinin cevap vermesi gerektiği görüşünü savundukları ifade ediliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024