İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail, sivil halkı katletmeye devam ediyor
İsrail Filistin topraklarına yönelik hukuksuz işgal ve saldırılarına devam ediyor. Tüm dünyanın gözleri önünde dört yıldır devam ettirilen hukuksuz ambargoyla birlikte İsrail Gazze’ye yönelik yeni bir
Filistin 09.04.2011

Doktorlar ve görgü tanıklarının belirttiğine göre, dört hava saldırısından ikisi Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti yakınlarındaki yeraltı tünellerini vurdu.

Aynı kaynaklar, diğer iki hava saldırısının da Gazze kentinin doğusunda yer alan ve İzzeddin El Kassam Tugayları'na ait bir eğitim merkezini ve bir boş araziyi hedef aldığını belirtti. Şehit olanlardan birinin bir Hamas komutanı olduğu, diğer ikisinin ise koruma olduğu bildirildi.

İsrail tarafından tank ve uçaklarla düzenlenen saldırılarda şehit edilen Filistinlilerin sayısı 18'e yükseldi. Çatışmanın tırmanmaya başladığı 20 Mart sonrasında şehit olan Filistinlilerin sayısı da 35'e yükselmiş oldu. İsrail'in bombaladığı yerler arasında iki cami, bir ambulans ve çok sayıda ev bulunuyor. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor. 

Hamas hükümeti, İsrail'in saldırıları durdurması şartıyla ateşkes ilan edilmesini kararlaştırmıştı. Fakat İsrail'in gün doğumundan hemen sonra düzenlediği ölümcül saldırı ateşkesin hayata geçmeyeceğine işaret ediyor.

İsrail, Gazze Şeridi'nden yöneltilen füze saldırılarına karşılık verdiğini iddia ediyor. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024